17/5: om snurriga kristaller?

16/5: om vårt nya kök!
Dagsens tips: HBO Nordic.

Vaknade med ett ryck imorse: samtidigt som väckarklockan tjöt hörde jag ett märkligt bankande ljud från nedervåningen. Jag flög ur sängen, grabbade en morgonrock (inte min egen visade det sig senare) och var halvvägs nerför trappan innan jag hann känna att hela huset snurrade. Å snurrandet la inte av. Det eskalerade ihop med ett illamående som fick mig att tappa blodsocker – eller egentligen är det väl tvärtom? – i en takt jag knappt hann med att parera.

Trodde såklart snurrigheten å illamåendet hade med det hastiga uppvaknandet att göra, men när det inte gav med sig ens efter en timme (varav en kvart varit i horisontell position) förstod jag att den här personen inte borde sitta ovanför en gaspedal. Ringde en kollega, gick och la mig i soffan, var inte alls trött egentligen men snurrandet var lugnare då, och vaknade nästan två timmar senare. Då var snurrigheten under kontroll så jag körde till jobbet.

Dagen på jobbet var sen.. annorlunda 🙂 stämplade in mer än två timmar för sent och stämplade ut nästan en timme före schemat. Jag örde hem, kramade på kidsen, gick o la mig och sov snart hårt som en sten. Men jag är ju liksom inte trött? Bara snurrig?! Och illamåendet är i schack, dvs inte kräket-halsen-känsla.

Maken har googlat och gissar på kristallsjuka. Han har hittat en övning för att få kristallerna i ordning. Får testa det när han kommit hem från fotbollen (Varbergs BoIS slog Gais hemma, med 7-1!) för det här går ju inte!?


Lättar upp med lite färgglatt från trädgården mot gatan;


Jajustdetja. Vad det var som lät så märkligt imorse? Det var kattluckan som havererat och inte släppte in en stackars katt som stod där och krafsade förvirrat. Det är bra med teknik, när den fungerar…!

16/5: om vårt nya kök!
Dagsens tips: HBO Nordic.
6 comments Lägg till din
 1. Prova övningarna! De kan hjälpa. Hjälper inte det kan det ta ett bra tag att bli normal

  1. Jag gjorde en egen variant och illamåendet släppte! Snurrigheten har långsamt försvunnit den också, fast den tenderar att komma tillbaka ganska kvickt också om jag är oförsiktig med snabba rörelser… inga kristaller det är fel på gissar jag utan bara lite vanlig hederlig stress antar jag :/

   1. Jag, som ALDRIG har ont i ryggen, kan knappt röra mig idag. Trodde först jag fått värstingmens för smärtan sitter i korsryggen, men nej. Hoppas det släpper snart för det är inte så många ställningar som är uthärdliga.

    1. Men va!!? Lyft illa? Sovit illa? Kurera fort, oftast är det bättre att röra sig än att ligga still så försök promenera lite imorn om du kan! Ta smärtstillande när du ska sova, det är vidrigt att valna kl tre av att det gör så ont att du inte kan sova 😳

     Krams!!

     1. Tack för sympatin. Jag har försökt röra på mig idag och det gör egentligen bara ont när jag byter ställning (eller så har jag vant mig) Det kan vara träningsvärk från att jag ledde cykeln hem i fredags med tunga jobbväskan fram och M bak. Smörjer med voltaten inför sänggång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *