6/6: om en nationaldag.

5/6: om hejdå koppartråd och hej regnig klassträff.
7/6: om mina barns mammas gata.

När jag var liten fanns inte Sveriges nationaldag. Vi firade Svenska Flaggans Dag och det var la väl så festligt. Dvs ungefär lika festligt som idag. Fast ett år, skulle tro att det kan ha varit 1986, kom kungen och Silvia på besök och då var vi lediga från skolan och satt på en blåsig Södra Fästningshörna och såg ingenting trots att vi skolelever fick lov att sitta sitta längst fram. Det var en kilometer fram till podiet där de kungliga satt och jag kommer bara ihåg att jag hade plockat en megastor bukett syrener i trädgården som var supervacker men den fick jag aldrig möjlighet att lämna över. Såklart. Hur tusan skulle hon kunnat ha hantera den, stackars Silvia? 🙂

Idag är flaggdagen nationaldag och röd och det lönar sig dubbelt att jobba inom handels då. Fast så himla skoj, det är det ju inte en dag som denna när resten av familjen spenderar tiden under strålande sol tillsammans med halva Varberg i Apelviken. Nåväl. Det kommer nya nationaldagar!

5/6: om hejdå koppartråd och hej regnig klassträff.
7/6: om mina barns mammas gata.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *