2/7: om att skissa fram en thaimout.

1/7: om Pride och självklar kärlek!
3/7: om häck och lucka.

Nu börjar bilden foga samman sig och vi kan ana en kontinuerlig och någorlunda färdig resa. Väntar på svar från ett boende och har inte bokat flygstolar än, men en bungalow är definitivt spikad och ytterligare tre ligger på lur! Bara en där på mitten vi inte har ett endaste hum om – än.

Vi kommer starta med cirkus tio dagar solo tjejerna och jag. Efter första skolveckan kommer Mattias, och vi tar sportlov hela familjen. Som ”avslutning” har vi typ 22 softa dagar ihop varav åtminstone en helg sannolikt kommer bli på äventyr 🙂 Jag har spanat mot Koh Jum som möjligt äventyrssmål, men en lyxhelg på finresort på södra Lanta är inte dumt det heller. En dagsuflykt till småöarna öster om Lanta hade varit mysigt att få till någon av helgdagarna när tjejerna inte går i skolan men det är heller inget jag tänkte boka hemifrån 🙂

Som planen ligger blir det avresa från Sverige i början av februari. Tjejerna kommer börja skolan vecka 7 men vi åker ner redan veckan innan för att fixa inskolningen i lugn o ro. Vill att vi ska få tid att acklimatisera och jetlaga klart, men också för att även de små knattarna Hedbert ska få lite ledigt såklart! Hade initialt planerat hitta ett flyg på onsdagen men det verkar vara billigare att resa på måndagen så vi får se vilken biljett vi bokar. Vi landar i Krabi typ tisdag 6:e isf.

Första tiden kommer vi bo på Noble House ganska långt norrut på Klong Dao. Jag lyxade och tog en pool/strandnära bunga och här i #202 huserar vi tills vi – om min planering går vägen – tar båten till Bulone måndag eller tisdag i vecka 8 (dvs 19 eller 20 februari). Då har vi ju fått sällskap av Mattias som kommer ner till oss lördag eller söndag i veckan innan (17 eller 18 februari).

Efter dagarna på Bulone – vi skippar de andra öarna denna resan, tidigare år har vi ju passat på att besöka ytterligare en ö på turen; Mook eller Kradan, Ngai låg liksom på kö där – så återvänder vi till Klong Dao, men nu till ”vårt” hotell Lanta Villa. Denna ganska slitna men charmiga och trots sin storlek familjära resort ligger mitt på stranden och granne med Sanuk (skolan). Tjejerna kommer ju nu att gå tre veckor på Sanuk och Mattias och jag får en massa tid för oss själva och varandra! Sjukt overkligt, och otroligt målbildshärligt! Vi kommer bo de första nästan två veckorna i en av de små husen innanför receptionen (om Milla får som hon vill; i en av de färgglada!). Mellan 9 och 11 mars tar vi en helg nånannanstans och när vi återvänder till Lanta Villa kommer vi som det ser ut bo i bungalow #V4 tills vi far hem till Sverige igen nånstans runt 19:e mars.

Typ såhär då:

vecka 6: vi lämnar Sverige
7-20 feb: Noble House på Koh Lanta
ca 17 feb: Mattias kommer ner
20-25 feb: Pansand på Koh Bulone
25 feb-9mars: Lanta Villa på Koh Lanta
9-11mars: oplanerad
11-19mars: Lanta Villa
vecka 12: hemma igen!


En av anledningarna till att jag nosar det här är för att jag/vi har många sällskapskrokar ute bland vänner och bekantingar! Istället för att nio gånger om svara på vilka datum som gäller så finns allt här, mer eller mindre svart på vitt 🙂


Och om jag längtar? Tja… typ en del! Göra-ingenting-dagar som avslutas i kvällsljum sand med såna här solnedgångar precis utanför dörren är ju änna rätt najs!


Tydligen går det inte att kommentera det här inlägget. Vet inte varför eller hur jag kan laga. Sorry!

1/7: om Pride och självklar kärlek!
3/7: om häck och lucka.