15/8: om nya jaktäventyr på Morkullan!

14/8: om ett välkommet avsked!
Dagsens tips: låt mänskorna stå för matlagningen.

Katten Lakrits, den numera ganska gosiga katten, betedde sig en smula ovanligt i EmmaLis rum när jag skulle pussa henne godnatt (pussa på EmmaLi asså, nu, nyss när jag skulle gå å sova). Jag hörde kattens halsbandsplinga liksom och det var märkligt för hon brukar alltid ligga still. Eftersom jag inte längre kan höra höga toner hörde jag ingenting annat än plingan, men jag anade ju vad det rörde sig om. Hämtade Mattias som direkt förstod vad hon pysslade med den lilla jag-månsen. Han hörde ju vad hon var efter 🙂

Jajemen! Efter en mindre jakt, ganska odramatisk förutom att Mattias blev lite rädd en gång, ryckte till å slog huvudet i sängbotten, så var snart det lilla bytet fast. En lägligt till ungefär hälften avklippt 50cl petflaska användes som fångstredskap. Ingen fladdermus eller trast den här gången alltså utan nåt mycket sötare! Gissa vad det var?

14/8: om ett välkommet avsked!
Dagsens tips: låt mänskorna stå för matlagningen.
2 comments Lägg till din
    1. Jämfört med vad kattusslingen brukar släpa in (daggmaskar, pilfink, blåmes, fladdermöss och vad jag tror var en björktrast men det var för mörkt för att tydligt se, fett stor typ brun fågel iaf!) så… jo… faktiskt!

      Kommer en film i nästa inlägg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.