18/8: om kalldusch och inga bad.

17/8: om nytt tema i nosarna.
19/8: om Lolles sommarfest!

I ett par veckors tid (troligen längre för tiden går fort) har vi haft dåligt med varmvatten. Det är inget ovanligt att varmvattnet tar tid på sig på sommaren, men det vi haft nu har varit nåt annat – och värre. Temperaturen svajar betänkligt från skållhett till nästan iskallt. Det gör duschandet rätt besvärligt, och bada badkar… det kan jag glömma om jag inte vill ligga i isvatten.


saknar er mina vänner!


För två veckor sen kom en snäll serviceperson från Varberg Energi på besök för att kika på problemet. Han tolkade det som att en backventil i en av våra duschblandare låg bakom. Idag kom äntligen en rörmokare till oss (inte lätt att få hit en hantverkare på sommaren för ett skitärende) och… ja… eller rättare sagt nej. Felet sitter inte i en blandare utan i fjärrvärmecentralen. Hurra. Kostar massor, måste få en ny tid för mokare som då har med sig den saknade delen, vi är fortfarande utan varmvatten och framför allt, onödig tid har slösats. Killen från Varberg Energi som var här menade ju väl, men han hade fel på ett för rörmokare tydligen väldigt ”enkelt” fel och det stör.

En bra grej med hantverkarbesöket fick vi iaf – förutom att få veta vad som är galet med vattnet – och det var en ny packning på utkastaren på baksidan. Den har läckt som ett såll och vi har varit oroliga att den helt enkelt gått sönder. Sextio år gamla vattenkranar torde kanske ha passerat bäst före? 😁

17/8: om nytt tema i nosarna.
19/8: om Lolles sommarfest!
4 comments Lägg till din
  1. Hur mycket vatten har läckt ut genom utkastaren? Även små läckor blir mycket vatten över tid.

    (Det kollar du enkelt genom att läsa av vattenmätaren och ringa VIVABs kundtjänst, de vet vad din normala årsförbrukning är och hur mycket extra du gjort av med)

        1. Bra länk! Tack! Men eftersom jag överdrev ”sållet” en del (det har faktiskt bara droppat rejält och vi ställde ju en spann under på slutet för att inte låta allt vatten rinna ner till hortensian bredvid utkastaren) så tror jag det kan har varit max som en toaspolning ungefär 🙂 Är så himla glad att kranen gick att rädda, trodde vi skulle vara tvungna att köpa en ny – fulare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *