3/8: om den manligt märkliga känslan att känna sig förfördelad.

2/8: om ett rum med utsikt, gamla fina hotell som renoverats samt falska språkvänner.
4/8: om det är synd om Anders Borg?

Rent generellt. Det går liksom inte att kollektivt utesluta män från bluttan eller blä utan att fikarum och internet fylls av 40 000 miljarder tjuriga buhuu. En man fixar helt inte känslan att känna sig undantagen? Inte så konstigt kanske, de har ju inte behövt öva så länge än men tro mig: genusstereotyper är ett utdöende släkte! Det kanske tar en generation eller tre, men snart så!

I min feed på fejjan radas kommentarer efter inlägg på temat ”Emma Knyckare vill skapa en mansfri festival”, det ena gnälligare ändå det andra. Jag orkar knappt läsa men då och då lyser en positiv eller åtminstone neutral åsikt igenom och jag återvinner hoppet om män(skan). Oftast är ämnad slutsats med gnället nåt i stil med följande; kvinnor får minsann diskriminera män, vi skapar en egen festival utan gnälliga kärringar eller hur tänkte Falkenbergs kommun?! Varför just Falkenberg hamnar på tapeten är pga detta (hoppas inte artikeln är inloggsskyddad?).

Tveklöst apsilut mest sorgligt är att de flesta som uttrycker missnöje inte ens verkar förstå problemet. Dvs att festivalen behövs. En av de värsta kommentarer jag läste var en som ganska hånfullt önskade lycka till med att locka unga tjejer till en festival i en småstad där det inte finns några killar att träffa. Den knasiga tanken att unga kvinnors värld faktiskt inte enbart kretsar kring att träffa killar verkar smått främmande enligt stereotypen?

Det jag inte förstår är hur det kan vara så ruggigt provocerande att vilja skapa en fredad zon för kvinnor, och att en kommun faktiskt tycker att idén är såpass intressant att den vill starta en dialog med Knyckare o Co. Att det eventuellt skulle skapas en festival för andra än mig själv? Tja, fine. Att en kommun visar intresse för att saken? Tja igen, med tanke på hur enorma summor stat och kommun försnillar och slösar bort genom rent slarv och dåliga rutiner så känner jag att just en sån här sak har jag inget emot.

Hur tänker du? Är det otänkbart och korkat att skapa en festival riktad enbart till personer som inte identifierar sig som män?

2/8: om ett rum med utsikt, gamla fina hotell som renoverats samt falska språkvänner.
4/8: om det är synd om Anders Borg?
2 comments Lägg till din
  1. Så länge festivalen handlar om inkludering och inte exkludering tycker jag att alla sorter är okej. Jag ser inte en massa ”buhuuu” om att vi kristna inte ”får” fira Ramadan? (som inte är en festival men som exempel). Att ha en festival där alla ”utom” en minoritetsgrupp är välkomna är fel men annars är det väl festivalens arrangörer som bestämmer vem som kommer? Eller? Det finns väl ingen allmän ”rätt” att få gå på alla festivaler?

    Och ja, det är så jävla sjukt att det ens ska behövas en sådan festival, att inte män kan hålla sina fingrar, händer och könsorgan borta från kvinnor som inte vill ha dem på sina kroppar är bedrövligt. Och det värsta är ju att männen ifråga inte ens fattar att dom är bedrövliga… Fick ju nyligen ett ”men då kanske du ska ha mer kläder på dig” som svar på ett avvisande jag gjorde… 45+ och jag kan inte gå klädd hur jag vill utan att bli tagen på på ett sätt jag inte vill? HELT SINNESSJUKT.

    1. Men på riktigt?! Lyckligtvis har jag sluppit dom flesta såna där idiotkommentarer på senare år och dom jag fått i yngre dagar har jag lyckligt förträngt. Men jisses. Vad sa du till honom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *