9/9: om hittad mus och soloshopping

8/9: om fredagsmus.
11/9: om alla saknade Lindemän.

Jajemensan! Den hade hittat ett ställe att trivas på, det upptäckte jag minsann!

Jag skulle slänga några Nespressopodsar i aluminiumåtervinningen när nånting trillade ur lådan. Detta nånting… ehum, det kravlade sig upp från golvet och rann in under diskmaskinen innan jag han göra nåt annat än tjuta iiiih och Millan kom farande som ett jehu ut i köket. ”Jag hämtar Stitch!” ropade hon och var strax tillbaka med en yrvaken katt i famnen och i samma sekund insåg vi det stört onödiga i att komma dragandes med just DEN katten 😀 hon skulle nog inte fånga en mus ens om den satt mitt framför nosen på henne! :p Hursomhelst. Musen hade gjort sig ett litet bo bland disksvamp och wettexduk. Hen har dessutom tydligen smak för just dessa för delar av både wettex och tvättsvamp hade gnagts i små bitar och låg i boet – ihop med lite köksskåpsisolering. Grovdiskborsten, den vi använder till stekpannor, plåtar och kastruller, var också en smula mumsad på. Gammal flott är tydligen fina fisken för en liten gnagare.

Två små fällköpare skickades sen till närbutiken (inte den närmaste, men den minsta och lugnaste)

och kom tillbaka med musfällor och choklad. Spralliga och i fina lördagsfrisyer ♥

Nu får vi se om Musse är sugen på pizzaost eller skinka. Annars finns ju alltid alternativet att flytta ut.

8/9: om fredagsmus.
11/9: om alla saknade Lindemän.
6 comments Lägg till din
  1. Haha! Jaa… den där lilla musen har gäckat oss! Men vi har inte hittat den och fällorna står orörda. Han har nog helt enkelt flyttat ut!?

 1. Ett uns märkligt att inte jaktkatten gick bananas för att få tag på den? Våra har liksom inte gett sig innan dom fått tag i sin leksak…

  1. Du, den ena av katterna skulle nog inte känna igen en mus om hon så fick den springande rakt över nosen. Den andra… tja… hon vet rätt säkert vad vi tycker om hennes indragande av byten. Hon kom in med en mask i munnen häromdan. Jag stod i köket och hon försökte smyga förbi mig, men när jag med ganska bestämd röst hojtade på henne släppte hon helt sonika masken och promenerade vidare som om ingenting hänt 😀

   Jo. Hon hade nog försökt fånga musen om hon kunnat, och hon satt tydligen och stirrade på lådan samma dag som jag gjorde bo-upptäckten, men dom är rätt lata å bekväma av sig verkar det som.

 2. Han skrev du (en gång) om musen, om hen samlat tuggade tvättsvampar, vettexdukar och isolering i en liten hög ar det inte som snacks,utan som heminredning… hen är inte en han utan en hon som funderar att skaffa sig vinterbostad i era kökslådor!!! iiiiiiii

  1. Ja den/han/hon hade gjort sig ett litet bo där… men det fick vi ju styrt bort ifrån! Nu vet vi inte var den är?! Och sålänge den inte hörs eller syns eller lämnar spår så utgår vi från att den flyttat ut igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *