1/10: om kompislek, söndagsfys samt spansk och svensk polis.

30/9: om fotboll mot Värö United och shopping med lunch på stan.
2/10: om oktober all in.

Bilden till inlägget är googlad men jag hittar ingen fotograf. Den är här för att symbolisera händelserna i Katalonien idag. Mer om det sist i nosningen. Först nåt mycket mysigare:

Barnkalas på Bruket för Millan som också fick med sig en kompis hem! Mys för dom små att varva ner lite efter leklandskalaset. Det är stora små sjuåringar nu. Klara sig själva och leker fint ihop. Syrran hängde med dom ut en kort stund så dom fick frisk luft i pälsen också allihop. Det där med fika… det är vi kass på… men dom smygåt nog i sina godispåsar tror jag för det hördes inte ett nys om att dom var hungriga?


Noll motiverad men ändå med en inre vilja släpade jag mig till söndagsklassen yoga. Samma instruktör som förra söndagen (Johanna tror jag hon heter) men ett heeeelt annat pass! Väldigt mycket mer teknik och styrka. Lyckligtvis har jag kommit in lite i tugget och förstår positionerna, men stel är jag ju! Som. Ett. Kylskåp. Försökte töja lite idag, men asså jag tror jag är fysiskt oförmögen att få längre muskler?! Kanske måste försöka stretcha lite hemma varje dag för att nånsin kunna komma ner i nåt annat än en knycklad hund?

Löpningen har ju fått stryka på foten rejält sen evigheter tillbaka. Idag sprang jag hem från Torget. Och alltså. Ehum. Jag låtsas som att jag inte lät klocka de 900 metrarna för hujedamej sååå trött ska en nog inte vara efter 6:49-tempo 😀


På Camp Nou har FCB idag spelat mot Las Palmas inför tomma läktare i protest mot spanska statens och polisens agerande i Barcelona. Katalonien vill lämna Spanien och skulle ha folkomröstning idag men kravallpolis har skadat hundratals civila vid vallokaler. En film jag såg på Facebook visade polisens helt omåttliga brutalitet och vidriga övervåld mot fredliga oskyldiga medborgare. Jag mådde illa när jag såg det. Är detta verkligen Spanien? Jag är för dåligt insatt för att förstå bakgrunden till detta fruktansvärda beteende.

Efter gårdagens Nazistdemonstration har jag annars hållit mig borta från nyhetsmedia. Polisen verkar iaf ha gjort ett bra jobb och städat undan mer än jag vågade hoppas på. Anledningen till att jag låtit bli att läsa eller se på nyheter är för att jag inte klarar att se så otäcka människor som NMR i text eller på bild. Filmen från Barcelona dök på mig i flödet och jag kunde inte värja mig. Trodde inte det jag skulle få se var så jävligt. Nationalism är verkligen otäck när den visar sig från sin värsta sida.

30/9: om fotboll mot Värö United och shopping med lunch på stan.
2/10: om oktober all in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *