23/10: om söndagsfys och -mys och ett ont fulfinger.

22/10: om sensommarfärger med höst.
24/10: om ett plask som blev droppen.

Igår eftermiddag trotsade jag gråvädret, snörade jag på mig Adidas Boost:en och joggade en halvmil. Oväntat pigg men ändå astrött såklart för intervaller är bra på många vis. Blöt och kall blev jag också för oktober erbjuder så fuktig väderlek att regn eller no regn inte spelar nån roll. Det är pisseblött och kylig vind så lager på lager och fodrade tajts höll mig från att frysa.

Började med intervaller längs havet, balsam för själen att andas tång och salt:

Jag fortsatte längs Standpromenaden och tog mig genom Påskbergsskogen hem. Orange bok- och björkskog är energimumma det också:

Hur det gick? Tja. Över förväntan med mina förutsättningar! 5,21 km på 36,19. Höll ca 5:30-tempo på intervallerna (med ett undantag med en enminutare på 4:37) vilket ger ett totalt snitt på 6:58min/km över hela passet. Jag gav mig ut förutsättningslöst och det kändes gött efteråt!


Ikväll på jobbet hände nåt som däremot inte var så gött. Jag bröt en nagel. Och den gick av lååångt nedanför vad som borde vara okej 😣 fett ont och omöjligt att få dän den trasiga biten:

Långfingret används mer än en tror och vissa moment; tvätta håret, gå på dass, skriva på tangentbord och/eller med en penna samt byta menskopp är klart besvärligt utan fulfingret. Och ja, jag är stört handikappat högerhänt.

Nu blir’e plåsterlapp över så lågt nerklippt nagel som jag vågar. Veckan har verkligen varit fantastisk såhär långt 💩

22/10: om sensommarfärger med höst.
24/10: om ett plask som blev droppen.
2 comments Lägg till din
    1. Nja… det var ju ett blödande sår under nageln (den revs loss på tok för långt ner) så lim kändes inte så bra. Jag funderade på det nämligen men valde att bara tejpa med plåster och hoppas på det bästa. Till min lycka i detta fallet har jag ju förärats naglar och hår som växer illerkvickt: den har alltså redan vuxit förbi det trasiga och nu räcker det med plåster för att skydda fingertoppen t ex när jag är på jobbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *