7/10 – om fotbollscup med härliga tjejer i ösregn!

6/10: om att buzza L'OR Espresso.
8/10: om åtta mål framåt.

Med ett leende skuttade EmmaLi å jag ur sängen när klockan ringde kl 6:33 imorse! – eller inte 😂 Å när vi i bilen möts av dagens första regnskur förstår jag att prognosen ”regn från klockan 13” inte skulle sammanfalla med verkligheten…

Oj så rätt jag hade. Småskvätt, 11 grader och luftfuktighet som i ett gammalt duschrum hela morgonen. En ganska hård kamp mot både vädret och framför allt mot motståndarna i första matchen och sen paus i lä på läktaren, med trevligt umgänge för både BoIS-spelare å -åskådare. Men sen. Lagom till andra öppnade sig himlen första gången. Då var klockan 10:32 och John Pohlman får bassning. Herregud sicket regn!!? En var genomblöt på två minuter och det yrde in vatten från alla håll. Dom små på plan lyckades hålla igång men avbytarna var stelfrusna i ett nafs. Mina hängslen och livrem kom väl till pass; dvs långkisar, brallor, dunkjol, funktionströja (”ska du ut å springa, mamma?”), vinter-Ecco, polo, dunjacka, dunvantar och merinomössa. Ja just det ja! Paraply också 🙂

Efter att ha värmt oss i kupoltältet – bästa på hela dan! – och mumsat varmkorv var vi redo för sista matchen, den mot ärkerivalerna i TFF.

Matchresultat 0-0 (mot Snöstorps Nyhem), 3-0 (vinst i horisontellt iskallt pissregn mot Läjet) och slutligen 1-1 (mot Lilla Träslöv). Med tanke på att våra tjejer jämt vinner sina matcher med sisådär 5 mål mot noll så var det roligt att dom fick så bra motstånd i sina lottningar.


Go stämning trots vädret i Tvååker! Fina laget med supergoa tjejer!


foto: Madelene Markusson


TIFunny cup: över hundra lag och mer än trehundra matcher över två dagar, ungefär 3000 vuxna besökare, enorma mängder regn och snålblåst men ändå leenden och glädje! Å så bra parkeringskaoset reddes ut. Jag är imponerad 👍🏻

Hejja arrangörer och sponsorer för ett grymt spektakel!

6/10: om att buzza L'OR Espresso.
8/10: om åtta mål framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *