8/10: om åtta mål framåt.

7/10 - om fotbollscup med härliga tjejer i ösregn!
10/10: om lite spaning i Göteborg.

(foto: Bildbyrån)

Så lever i högsta grad VM-drömmen! 8-0 mot Luxemburg på ett fullsatt Friends och Janne Anderssons svenska landslag levererar på alla plan!

Att göra många mål, jo, men vacker fotboll är så mycket mer. Att t ex ha ett svetsat anfall som efter pausvila och tre mål mot noll framåt inte gå ut å lata sig. Marcus Berg trycker in bollen i mål hela fyra gånger och jag börjar försiktigt uppskatta den gamle blåvittspelaren. Hans stjärna lyser nu när Zlatan är borta och jag tycker laget känns starkt. Jag känner igen Jannes tränarresultat (samma fina sammanhållning som i HBK när vi förlorade guldet hemma 2004 – eller egentligen på Malmö Stadion där domaren tveksamt lät bli att döma Elfsborg straff som därigenom kanske gett ett annat resultat i den matchen och därmed en annan seriesegrare det året, å hade Kalle Svensson låtit bli att tackla ner Marcus Rosenberg så… äh… det är tretton år sen men svider än 😔) och herregud sicken skicklig tränare han är! Även Marcus Bergs trogne parhäst Ola Toivonen fick göra mål, kanske det snyggaste i karriären, när han på volley fick nätet att rassla.

Nu väntar sannolikt playoff till VM. Men först Nederländerna borta på tisdag. Om Frankrike losar den ganska säkra trean mot Vitryssland K A N vi faktiskt vinna gruppen! Men viktigast blir att knäppa dom orange på näsan. Ett av världens fulaste herrlandslag i fotboll. Å det är gifvetvis inte utseendet jag tänker på!

7/10 - om fotbollscup med härliga tjejer i ösregn!
10/10: om lite spaning i Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *