23/12: om klappar av önsk och tur.

22/12: om ljusare tider.
25/12: om god jul och sådär!

Nog kliade det i tomtens fingrar när en Apple-mobil med linsen på tvären dök upp med leveransen imorse.

Men fingrar hölls skickligt i schack och kanske var det därför ödet log rart mot mig? För döm om min förvåning tillika förtjusning när lådan med företagets årliga julklappslotteri en kort stund senare dök upp på en pall. Ca en tredjedel av kollegorna i min butik hade haft lyckan att få vinst, och efter föregende års utfall av typen ”rätt ful datorväska med logga” och ”salladsslev” höll jag på att trilla baklänges när det med mitt namn på dök upp en Moto Z!


(bild lånad via Google)

Använd/testad ja, och inte komplett med t ex übersnabb laddare eller kabel, men både bumperskydd och baksidesskal satt på. Så nu får jag på allvar känna på Android-världen efter alla år med iOS! Joo… jobbnallen är en LG G-nånting men jag har sen länge gett upp att försöka bli vän med den. Nu när jag har en egen som jag kan frisera helt fritt kastar jag mig glatt utför stupet. Tips o trix mottages tacksamt. Vi är nämligen näppeligen överens än. Så in i hoppsan rörigt och bökigt. Trettioåttatusen uppdateringar sköljer över mig så jag har hopp om framtiden. Vänskapen kanske kan väntar i farstun? Moto Mods är iaf ruggigt spännande och innovativt.


Julklappar har vi också delat ut kollegor emellan. Tidigare års julklappslek blev i år en variant av Secret Santa. Själv blev jag rörd över hur perfekt min fådda julklapp blev: kolla bara!!

Full pott med måns-sockar och mumsbitar! Och allt paketerat i superfin tomtelåda. Och den jag fick den av firar inte ens jul själv… men som tomte gör han (med hjälp av sin fru) ett alldeles ypperligt jobb 💫


Å tänka sig. Julklappen från mitt andra jobb – där maken är min chef – gick på samma tema. Sååå fina ❤️

Vad jag gav till den kollega jag fått på min Secret Santa-lott? Jajemen! Xpooos in deed! Fast med hundar som faller kollegan bättre på läppen än en katt!

Temat för föreragsjulklapparna i år är således katter och nallar. Tjohej va bra!

Nu tar vi strax julafton! God jul önskas alla fina nosare!

22/12: om ljusare tider.
25/12: om god jul och sådär!
10 comments Lägg till din
  1. Haha! Tänkte på dig faktiskt när jag slet mitt hår över att inte lyckats få bort den där jäkla google-raden. Efter att ha envisats med Lenovos kundtjänst (i England tror jag) fick jag efter lång korrespondens svart på vitt: det går inte att ta bort den. Jag måste ladda hem nåt program som skriver över Motos egna för att få som jag vill 🙁

   Vissa andra grejer har jag inte lyckats klura ut: Saknar t ex väldigt att inte kunna snabb-justera volymen utan att använda de fysiska knapparna på sidan. Jag kan inte heller förstå hur jag ska göra för att få en siffra vid apparna för mail och meddelande som visar hur många olästa jag har. Jag kan inte ställa in mitt nummer på simkortet, det är bra grått på den raden och jag kan inte ändra infon. Fler saker jag skulle vilja ha hjälp med att jag inte kan lägga apparna som jag vill, förutom på hemskärmarna men där vill jag ju inte ha alla appar liggande när det finns ett smidigt ställe där alla är samlade?!

   Sammanfattat: Hittills är jag inte överdrivet imponerad eftersom argumentet för Android alltid är att jag är fri att göra som jag vill. Inte ett dugg fri jämfört med min apple-nalle muttrar jag, men det är ju en jäkla tunn och snygg telefon och jag är såld på yta så än hamnar den inte i garderoben min stiliga Moto Z! Och jag förklarar mina problem som en kratta förstår jag men kanske kan jag visa när vi träffas en gång? 😀

   1. Kom på en grej till jag behöver assistans att hitta! Jag vill ha ett brittiskt qwerty-tangentbord också, inte bara det svenska. Smidigt med rättstavning och att skippa åäö och att alla tecken är på rätt ställe! Hur gör jag det?

 1. Android är ju ”märkesspecifikt” (det är ju iOS också egentligne). Alltså varje tillverkare har sin egen version så funktioner och var saker finns och hur man htitar dom skiljer mellan olika märken. Jag är ju löjligt förtjust i Sony, som du vet och ”deras” version av andorid kan allt du vill göra ovan. Det ”fria” android ligger ju också i just det, att även om tillverkaren ”bestämt” att något ska vara på ett visst sätt så står det var och en fritt att göra en app som ändrar detta. I princip kan du göra vad du vill. På bekostnad av lite jobb då.

  Tex kan man på min bara långtrycka på googleraden och kasta den i papperskorgen.

  Hur menar du snabbjustera volymen? (hur gör man det i iOS?) Det finns en mängd appar och widgets du kan ladda ner som gör det. (Wiget är en programerbar del du kan ha på en av skärmarna, om du inte visste det).

  Siffra vid mail och meddelande har jag, det måste vara en inställning nånstans. har du googlat?

  Nummer på simkortet? why?

  Sony har 4 hemskärmar, alla kan jag lägga både appar och widgets fritt på. Dom har dessutom en ”google”-skärm om jag svepar åt vänster. När det gäller ”alla appar” fönstret trycker jag på tre prickar (=meny) och sortera och sedan egen ordning.

  Tangentbord lägger du till så många du vill i settings. System, språk och inmatning, virutellt tangentbord, hantera tangetbord. (jag har swiftkey på min men det vet jag inte om moto har)

  Summa summarum: Vad du än behöver göra så finns det minst 10 appar som gör det ditt jobb är att välja ”rätt” app. Det är det som är friheten, du bestämmer över din telefon, ingen annan.

  1. Tack för alla svaren! Ska förklara mer utförligt imorgon varför jag t ex önskar info på simkortet och mer om de olika android-varianterna (widgetar jobbar jag ju med i WordPress sen många år så aj know dess fördelar)! Kort bara: det är ju just det att jag just nu inte tycker att det är ett dugg ”fritt” att tvingas jobba så mycket för att få allt det jag får gratis i min apple-lur? Ljudvolymen t ex ligger i svep-upp:et från vilken skärm som helst på fånen. Sen förstår jag att mycket är en vanesak och att vissa saker måste kompromissas med… men… njä jag är inte övertygad än 😀 å varför ser alla ansiktsemojis ut som en uppånedvänd skål? Dom ska ju vara runda! 😂

   1. Det fria är ju att du kan välja om det ska vara svep hit eller dit, eller tryck där eller här. Min har dessutom en grej som gör att jag kan bestämma vad Som händer när jag kopplar in olika tillbehör, typ headset. Och när du väl fixat den så följer ju allt med om du köper samma märke igen.

    1. Å inte kom jag la ihåg att svara på det där med simkorten! Jo, när vi åker till Thailand så vill jag gärna ha kvar ett svenskt (antingen ett av barnens eller nåt av mina) och sätta ett thai-sim i det andra. Då hade det varit jäkligt smidigt att kunna döpa dem, eller lägga nummer direkt på simkortsplatsen.

     Jag är verkligen glad och tacksam för dina tips! För att inte göra diskussionen evighetslång så vill jag bara säga att nästan allt det du och alla android-användare tipsar mig om redan finns i min apple-lur. UTAN att jag behöver ladda hem extra-appar och få ett evigt meck att sen underhålla dessa. Det jag saknar mest i Moto-luren är min inställningar-app! Där kan jag förändra/korrigera/redigera och ta bort allt det jag vill ändra. T ex kan jag ändra ALLA notisinställningar på ett ställe. Tycker det är bökigt värre att behöva gå in och fixa i varenda enskild app. MEN! Det finns massor av fördelar med Android och jag är säker på att vi kommer jobba bra ihop! – om än jag har svårt att tro att jag kommer lämna min iPhone hemma än på länge 🙂

     1. Jag har en inställningar-app i den finns aviseringar, där kan jag välja för alla.

      Jag hatar att min jobb-apple tvingar mig att göra ”deras” val, det är bara skenval i min värld. Du måste ladda ner en app, men det är ju istället för att vara hänvisad till en app som Apple redan valt åt dig. Det skapar konkurrens vilket skapar bättre appar och bättre funktioner.

      Jag är helt säker på att det inte finns något en ifån kan som du inte också kan göra med en Android.

      1. Problemet som jag ser det är att den app Apple valt åt mig tveklöst fungerar. Den eller de jag själv tvingas leta upp till min Moto måste jag researcha inför, och den tiden har jag faktiskt ingen lust att lägga när jag sen ens inte kan garanteras att den fungerar lika perfekt som den i ifånen.

       En annan grej är att när jag använder exakt samma app (i fallet jag tänker på ett spel) på de olika mobilerna jag har tillgång till så är det otroligt mycket sämre upplevelse i androiderna. Och det trots att specifikationerna på pappret är lika, eller i vissa fall t o m sämre på Apples lurar. Något är det ju apple gör rätt för en sån som mig. Känslan är ju alltid ens egen och eftersom den är subjektiv är det ofta svårt ”ta in” att det ena skulle vara bättre eller sämre än det andra. Alla hittar det en själv trivs med! – och tur är väl det!

      2. ps. Det finns ganska många grejer jag inte kan göra på Androiderna som funkar sömlöst på mina apple-produkter. T ex synkar min klocka och min iPhone. Mina AirPods funkar perfekt med mobilen men inte med någon av Androiderna jag testat. Datorerna och mobiler och paddor synkar perfekt, dvs jag kan påbörja något på mobilen eller surfplattan och avsluta på datorerna eller tvärtom. Jag kan skicka mina sms via datorerna (telefonbok och korrespondens ligger och väntar på mig).

       Sånt som skulle kunna synka lika bra med Androiderna är t ex kalendrar. Men där är det tredjepartsappar som styr. Jag vill ju slippa ladda ner tusen olika appar, t ex för att kunna skicka gruppmeddelanden måste jag använda en tredjepartsapp om någon av mottagarna inte är iphones (mellan iPhones funkar gruppmeddelanden redan från scratch). Jag vill använda operativsystemets fördelar för att SLIPPA välja och lägga tid och jobb på att få det funka så perfekt som det gör med mina prylar idag!

       Du får gärna göra jobbet åt mig och t ex leta upp ett sätt för mig att skicka sms från Androiden på min Mac-dator! Eller få min klocka synka med Motorolan! Jag är helt säker på att det omöjligt kommer kunna funka lika bra som det jag har idag 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *