25/12: om god jul och sådär!

23/12: om klappar av önsk och tur.
27/12: om de där mellandagarna...

Den gråaste julen på många år vädermässigt, men väldigt röd och fin på alla andra vis! Dopp i grytan och glögg och julklappar utdelade av en liten tomtenisse och köttbullar och hej tomtegubbar och sill och snaps (fast inte till töserna eller mej) och sen lek med julklappar och skratt och jisses så trevligt det var igår! Konstigt kändes det ju att inte ha med farfar, särskilt under middagen när ingen bidrog med trisslotter – som ingen ändå aldrig vunnit mer en max en hundring på men som var ett roligt inslag, men jag tänkte på honom med en fin saknad som aldrig blev riktigt sorglig. Å ja, taxi fick jag agera ändå eftersom riktiga taxi inte gick att få tag på 🙂

Väl hemma försökte vi ta familjekort men jisses det går ju inte att fånga oss fyra på bild ihop där åtminstone hälften ser halvnormala ut 😂 två vuxna fastade däremot där båda faktiskt håller sig i schack:


Nu väntar tre dagars jobb, idag inkluderat, och först på fredag är vi lediga ihop hela familjen! Vi har lyckats pussla lovet så kidsen ska ”slippa” fritids som i år är på en annan skola. Fördelen med att jobba röda dagar är att det är enklare att få lediga vardagar, och barnvakter ställer gärna upp när det krisar ❤️

Julklappar då? Fin utdelning till alla som vanligt! Jag fick bl a ett smycke (en ljuvlig ring från Ole Lynggaard) och barnen trollerisaker som nog kommer uppta lovet på ett bra vis!

23/12: om klappar av önsk och tur.
27/12: om de där mellandagarna...
4 comments Lägg till din
 1. Vi är inte ens frågade om barnlek! (Och du vet ju att jag alltid har jullov och K oftast jobbar)

  Nä, trisslotter och jul brukar vara dålig utdelning… dock är det hos oss ett måste till julaftons frukost och alla eventuella småvinster plockas som nya lotter. Det brukar bli några skrapningar under helgen. I år hade både mamma och jag köpt. 10 blev fem blev två blev noll… ovanligt dålig utdelning, de brukar räcka liiiite längre.

  Mormor och morfar ville vara med på kvällen i år och det blev riktigt bra. Tyvärr blir det inte längre stilla natt på trumpet. Men det blir jul ändå!

  1. Det kommer nog ordna sig med omlottjobb och mormor/farmor/farfar men tack för att du erbjuder! M å du finns som backup ice <3

   Ang det där med trisslotterna så undrar jag om det är medvetet att de just vid jul har färre vinster än vanligt? För att undvika familjetragedier i form av fajt över pengar? Vi brukade säga att vinster över tusingen skulle delas, men eftersom vi aldrig maxade över hundringen så blev det aldrig något problem!

   Härligt med samlad jul, med eller utan trumpetspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *