16/1: om ekologisk och hygienisk hudvård.

15/1: om ett jublande HURRA för vår minsta lilla åttaåring! ❤️
17/1: om kortvintern '18.

Sedan många år tillbaka försöker jag hitta ekologiska och/eller närproducerade produkter i alla genrer. Mat är idag ganska enkelt att hitta närifrån, och även inom textil och hygienartiklar (dvs t ex kläder, tvättmedel och smink) finns det idag riktigt bra grejer som är både miljövänligare och lokala(re). Lyllos mig t ex som har Maria Åkerberg bara runt knuten, ekologiskt OCH närproducerat så det står härliga till!

Jag är inte så värst fåfäng eller ens ordentlig på att ta hand om mig, men den här har funkat fint för mig efter alla år med ”vanliga ansiktskrämen” ålouverthöplejs i fejjan. Nixpix no more. Kanske är det åldern kanske är det nåt annat knas men huden kring ögonen tjuter om jag klenar nåt annat än mildare varianter där. Och nä, det funkar inte att inte klena alls heller för nu har jag ju vant både ögonlocken och de bortskämda påsarna under ögonen att få lindring efter att padsarna med make-up-remover varit där och gnidit runt.

Vanliga hudkrämen då? Hur den ser ut? Jo såhär.

Svindyr och jag köpte den av en enda anledning: att slippa gräva med fingrarna i en burk. Inte för att jag har bacillskräck eller är särdeles äckelmagad, men hujedamej varför envisas så många tillverkare med dom där bakteriehärdarna till läskig förvaringslösning? Kräm i en burk? Jaja en ska använda en spatel och jo det brukar en ju göra i en vecka eller så. Sen har den där spateln tappats på golvet eller i tandborstglaset eller så är en som undertecknad en latmask som helt enkelt inte orkar spatla utan tar the izi wej aut. Så nä fy för burk. Hejja pumpflaska eller tub. Ett rejält lyckokast i det här fallet att dyra krämen i pumpflaska dessutom funkar fint för mig! Hade varit bajsnödigt annars. Synd att den inte är eko för då hade det varit full pott.

Apropå tub då. Maria Åkerberg kör tub på sina ansiktskrämer så såna har jag haft i mängd. Alla har inte funkat så bra för mig däremot tyvärr, naturen är kraftfullare än kemikalier och för en känslig-hy-filur som mig är det inte alltid gynnsamt att låta det där kraftfulla spela på alla fioler samtidigt. Dessutom har MÅ ganska mycket vatten i sina produkter har jag märkt så vintertid på västkusten är det kört för mig att klena ansiktet med hennes prylar. Papaya-peelingen däremot! Jag var en bit över förti när jag upptäckte hur lysande det är att peela fejset och den här är både prisvärd, eko, närproducerad, godkänd av mitt skinn och doftar jäkligt gott!

För att återgå till det där med burk då. I många många många år använde jag Biotherms rosa Aquasource ansiktskräm. Den går ofta att köpa ganska billigt (läs: ”billigt”) i form av paketerbjudanden med rengöring eller andra produkter i samma serie och har varit superbra för mitt ansikte. Men den har alltid bara funnits i burk. Och jag gillar alltså inte kräm i burk. Därför gick jag över till Maria Åkerbergs tuber – har i huvudsak använt Face Protection – men i höstas lyxade jag till det med krämen från Shiseido ovan och den har funkat så himla bra. Men. Häromdan, när jag skulle köpa solskydd inför resan, fick jag syn på ett prova-på gåvopack småprodukter från min gamla favorit Biotherm och den rara hudterapeuten stoppade utan knussel ner paketet i min påse. Perfekt storlek för resan tänkte hon och jag och jag blev väldigt glad för hennes omtanke. Att det här då är nästa steg från Aquasource låtsas jag inte om. Jag menar. Vaddå blivit äldre? Och den är ju i burk!! Om än i en väldigt liten och söt storlek så jag kan nog förlikas med den. Såå mycket bakterier kan det la inte hinna bli innan jag satt sprätt på 15 väldoftande ml?

Som synes är jag inte så bra på att köra produkter från samma tillverkare hela vägen från hudvård pre-smink till sängen. Just nu kör jag t ex rengöring från Clarins (varvar One-Step Cleanser och lite mildare rengöringsmjölk), serum från Biotherm (japp låg i samma låda som lilla blå burken), make-up remover från Shiseido (ajdå, samma som krämen men till mitt försvar inte köpt samtidigt och anledningen till att det blev det märket är att jag får krupp av oljebaserad ögonmake-tabort och då är urvalet skralt), jojoba-olja från Maria Åkerberg och som save-me/universalkräm har jag efter många år med Elizabeth Ardens åttatimmarskräm numera All You Need Is Me från True Organic of Sweden i skåpet.


Tänk DET trodde du väl ändå aldrig… att du skulle få läsa om skönhetsprodukter i nosarna! Men äsch då, en gång är ingen gång osv. Och huvudsyftet var ju ändå inte att rekommendera produkter utan att gnälla på opraktiska burkar så när jag lägger saken i det ljuset känner du nog igen dig i noseriet ändå!?

Fast lite nyfiken blir jag ju. Vad har du för krämverksamhet i toaskåpet?

15/1: om ett jublande HURRA för vår minsta lilla åttaåring! ❤️
17/1: om kortvintern '18.
6 comments Lägg till din
 1. Förr fanns den rosa biotermen i travelpack med tub!

  Förr fanns också deras underbara peelingkräm!

  Jag brukar vara ordentlig och spatla över i liten minibutiken som jag kletar i.

  1. Smart tips att flytta över i mindre burkar! Den idén lånar jag nästa gång jag blir med burk.

   Faktiskt hittade jag på NKs rea en resetub rosa Aquasource så den har jag som reserv och i necessären. Dyrt ml-pris blir det ju, men eftersom det ändå är en av de billigare krämerna känns det överkomligt.

 2. Jag har ju supertorrhy på vintern och har inte helt hittat rätt här. Kör på Weledas ansiktskräm ”sensitive”, dels en som funkar hyfsat om det inte är för kallt, och en med bivax i för mer extrema temperaturer. Sen har jag deras ”skin food” också för armbågar och fötter. Hade en ansiktskräm från Estelle och Thild med pumpfunktion för något år sedan som jag nog tyckte var bättre för torrheten, men lämnade vita sträck efter rinnande ögon i cykling i kyla. Sen verkade de byta om i sortimentet och jag blev inte klok på vilken som var rätt. Jag är nämligen lite bekväm – jag vill ha EN produkt, inte fem med märkliga namn för olika funktioner.

  1. För mig har peelingen (som jag upptäckte på tok för sent i livet, dvs typ för ett halvår sen!) gjort underverk för just torrheten. För ja, jag är fett torr! Jag trodde inte riktigt på att det kunde göra så stor skillnad men ujuj så fel jag hade! Förstår att jag inte är ett facit men har du varit hos en duktig hudterapeut? Jag är lite nojig och vill inte bara skutta in på Åhléns (finns inte ens i min stad så känns ofarligt att nämna som exempel 🙂 och bli påsåld en massa dyra krämer så det var med hjärtat i halsgropen jag smög in på en hudsalong i stan och bad om hjälp.

   Det finns ett märke som heter Exuviance som jag nu har en mycket liten provburk Deep Hydration Treatment i mitt badrumsskåp. Det är en mask jag ska ha över natten som ska ge en rejäl boost för torrisar som jag!

   Låter charmigt att få vita streck i ansiktet. Iaf om du vill jobba extra som clown? 🙂

 3. Jag ”misshandlar” min stackars hy jag… Hudterapeuten jag går till för hårborttagning brukar sucka och böna mig att ÅTMINSTONE ha solskydd i ansiktet… (skärmarbete…) Älskar MÅ kör hennes fotbalm till det mesta. Har även mascara och saltscrub.

  Dom dagarna jag har nåt i ansiktet är det nån BBkräm. Jag använder ingen makeup-remover, ingen rengöring, ingen kräm… Ljummet vatten och kanske mild tvål (gärna från l:a bruket som du glömde bland dina lokala), oftast av nån olivoljetyp. Köpte nåt dyrt serum som jag tar nån gång om jag ”dygnat” och ser för jävlig ut.

  Det jag använder är arganolja. Till håret, det som blir över i handen hamnar i ansiktet. Funkar.

  1. Du har ju mycket bättre pigment än jag i både hår och hud. I många år gjorde jag som du men en dag vaknade jag och såg ut som en pizza i ansiktet. Därefter protesterade huden jämt och jag insåg att en snäll kräm iaf skulle vara att föredra. Och vi pratar nu om för typ femton år sen 🙂 Jag gillar Maria Åkerberg men alla produkterna passar inte mig längre. Jag har tydligen blivit känsligare och o-tåligare med åldern? Sen hör iofs till saken att jag aldrig använder kroppslotion och knappt ens scrub (fast jag fick fin i julklapp) men när jag fått solbränna brukar jag skrubba lite iofs för att få bort de döda hudcellerna fortare. En gång tog jag en helkropps-scrub i Thailand och herregud jag trodde jag skulle dö så gosigt! Det var ju som att någon kliade dig på ryggen, fast över hela kroppen!! Grymt behagligt!

   Jag kör foundation numera för att dämpa ner det där ojämna i färg och form och då vill jag använda snäll rengöring. De dagar jag inte sminkar mig däremot blir det bara vatten i ansiktet och sen kräm för att inte bli så torris 🙂

   Ja La Bruket glömde jag faktiskt! Fast dom har vi bara handfatstvål från så det räknar jag som ren förbrukningsvara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *