18/1: om pricktest och golv.

17/1: om kortvintern '18.
19/1: om yoga on the beach.

Jahapp. Antingen är det bältros eller så är det nåt annat. Lilla M har prickar på sig, inget helt skärp men i flock runt midjan på vänster sida. Togs prov på vårdcentralen och rar läkare gav åttaåringen skolförbud tills proven fått svar. Det var en blek och dämpad liten tjej jag fick gå och hämta på skolan idag ♥

Prickarna har hon haft sen i söndags kväll och igår kväll hittade Mattias två små knutor vid ena armhålan som vi gissade var små fettknutor men som läkaren idag tolkade som små lymfkörtlar (på rymmen?). Jahaja. Det är bara att hålla tummar för att det är några snälla prickar och inte t ex herpesvirusblåsor (som ju mår mumma i solen och som jag har ungefär jämt känns det som) utan något mer harmlöst som ger sig sin kos i god tid tills vi thaimoutar. Annars blir jag apsur. Apsurare vill säga. Hejhej vab på måndag liksom. Och kanske på lördag fast bokade barnvakten vågar nog modigt vakta både prickigt och oprickigt barn så vi kan jobba då som planerat ♥


Annars har vi idag på fm varit och kikat på golv till nya lokalen. Först var vi i strax premiärklara BMW-hallen som har snygga klinkers fastighetsägaren gillar. Och ja, dom var snygga men inte helt som vi tänkt så byggentreprenören skickade oss till Happy Homes där vi fick se några alldeles to die for supersnygga plattor som efter lite räknande från säljaren kommer hamna på Lolles! Känns så himla roligt att ha fått ett riktigt glatt kryss i protokollet efter den senaste tidens ganska knaggliga grusväg. När vi ändå var hos färghandlaren passade vi på att rota lite bland tapeter och mjuka mattor – till provrummen. Troligen blir det två helt olika provrum och ja, det ena kommer bli lite vildare än det andra 🙂 Men vi tänker att det är skoj att inte fega, och att provrummen är lagom ofarliga för att våga ta ut svängarna i!?

Själva inredningen går det bra och inte bra med. Ett planerat läggbord från en leverantör kanske inte kan räknas med men vi är nu äntligen en bit på väg med klädhäng. Kassadisk och provrum byggs på plats av samma firma som renoverar lokalen och imorgon ska vi träffa arkitekt för färgprover till vägg och tak. Två justerbara provrum ska vi hitta tyg (och upphängning) till och vi funderar på väggfasta hyllor mellan några av fönstren. String ligger bra till där men vi får se på plats hur det känns. Några av de gamla läggborden kommer vi plocka med oss från gamla lokalen men jösses, just nu känns det mest som en massa golv och i n g e n s t a n s att göra av kläderna vi ska sälja. För det är ju klädförsäljningen hela verksamheten bygger på liksom… inga hur vilda provrum som helst kan hjälpa oss om kläderna inte syns i butiken.


Apropå vild så är det knappast vad naturen är just nu på vä(s)tkusten. Inläggsbilden på favvo-busskuren utanför Göhtriks skola livar upp i det annars väääldigt grå. Den är den där busskuren som inte används men som får stå kvar för att den är vacker gissar jag. Skulle såklart passat på att fota den i snövinterskrud i tisdags men jag var inte tillräckligt snabbtänkt när jag passerade, och det var inte läge att backa tillbaka för att fota genom stillastående sidoruta eftersom det var brutal-blött på bilen och sidorutan därför hade bliddit sådär blajjigt blötrandig… att jag kunnat öppna dörren och fota genom den…? Asså det har jag aldrig tänkt på förrän nu! Ibland är jag mer än lovligt vanemänniska märker jag 🙂 skoj då att få skutta utanför vane-ramarna i byggandet av vår nya lokal!

17/1: om kortvintern '18.
19/1: om yoga on the beach.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *