27/1: om Stockholmsdag och -kväll, och -dag igen.

26/1: om snipphumor.
29/1: om italienskt och svenskt i Helsingborg.

Vi gick direkt från tåget till hotellet, nya favoriten Downtown Camper som är ett av Scandics senaste koncepthotell, och därifrån till Oscar Jacobsons showroom på Birger Jarlsgatan. Trots att detta är mitt tredje (fjärde?) OJ-inköp blir jag fortfarande helt snurrig i skallen av nuffror på modeller och längder och bredder och material och färger och jagvetintevad! Men jag lever och lär. Och blir snurrig!

snett över gatan åt andra hållet ligger Jacobsons showroom 🙂

vi klipper hos Oscar Jacobson – 26jan18

Av en slump fick vi veta att vi skulle råka vara i huvudstan samtidigt som min pappa. Han bjöd på kvällsmat på Stockholm Fisk och där åt vi inte bara god mat med smarrigt vin utan hade också trevlig och och tittade på handbolls-semifinalen på Mattias lilla mobil. Vansinnigt mätta och glada (Sverige vann knappt på övertid!) vandrade vi sen hemåt hotellet (rum 295) för att försöka somna inför en tidig morgon och nytt inköp – då hos Andreas på Tommy Hilfiger i Hammarby Sjöstad. Klockan var kvart i elva när vi passerade Sergels Torg:

ett vakande öga i natten – 26jan18

Frukosten smaskade vi i det helt nya The Nest på översta våningen. Med utsikt över Slottet, Rosenbad, Gamla stans takåsar och Söder i fonden smakade mackan riktigt bra!

frukostutsikt från The Nest på Downtown Camper – 27jan18

Och på vägen tillbaka till rummet passade jag på att kika in i gymet och spat: jotack! Spa kostar extra men gymet ingår i rumspriset. Och nog borde en kunna springa med lätta steg på löpbandet med sådan utsikt? Synd jag inte hade löpskorna med… fast det hade iofs inte funnits nån tid det till den här gången.

På Hilfiger var det färgglatt för att vara AW och vi spenderade lagom mycket pengar 🙂 vi drack kaffe och vatten också.

inköp hos Tommy Hilfiger – 27jan18

I juli börjar munsbitarna trilla in, bland det som levereras kommer t ex inte den petrolfärgade jackan jag gillade skarpt dyka upp. Mattias la in sitt veto, och okejdå… men den var glad! Glad är förresten också entrén till de gamla fabrikslokalerna där THs showroom ligger som är rejält välkomnande numera:

entrén på Luma Park – 27jan18

Vi åkte båten Emelie tillbaka till Nybrokajen, åt lunch och satt å tjötade en stund på hotellet innan vi hämtade ut väskorna och gick till stationen. Tåget gick i utsatt tid. Hemresan var… inte särskilt komfortabel. Jag hade av misstag bokat resa med SJs nya tågset X3000 och jisses. Dålig komfort och verkligt högljudda vagnar. Servicen var av samma höga klass som vi vant oss vid på X2000 (maten serverad vid platsen när förbeställd) men allt det andra gör att vi nog tvekar att åka med en av de här avgångarna igen. Det VAR billigare, ja, men SÅ mkt billigare var det inte 🙁 dvs, det var inte tillräckligt billigt för att vara värt det. Mina Bose-lurar fick göra nytta för oljudet var ju likvärdigt med det i ett flygplan.

Mattias traskar genom Kungsan! – 27jan18

Imorgon lediga hela familjen och jag ska bl a välkomna mig in i Telenor-familjen. Hejhej och vassego för en supertrevlig kund som kommer tillbaka! Mattias ska förbereda lite inför inköpen i Helsingborg vi ska göra på måndag och ungarna… dom ska la hänga i soffan :p

26/1: om snipphumor.
29/1: om italienskt och svenskt i Helsingborg.
5 comments Lägg till din
    1. Mäh!? Pau rihktiht? – kom på att jag nog inte räknat upp Hipp hipp i humorinlägget så jag har redigerat nu :p – Har vi varit där ihop nu igen? Tänk om vi t o m sprungit på varann utan att veta om det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *