8/1: om att skaffa visum.

7/1: om vad en får gratis och vad en får jobba för.
9/1: om strömavbrott.

Upp till trettio dagar får en stanna i Thailand utan att behöva ansöka om turist-visum. Mattias klarar sig på håret med sina 29 dagar, självfallet en grym planering från min sida, medan töserna och jag med våra 41 dagar hamnar en bra bit utanför gränsen – men klarar oss pga samma grymma planering inom de 45 dagar som täcks av vanliga hemförsäkringens reseskydd. Så. Idag blidde det till att ta tåget i arla morgonstund till Göteborg för ett besök på thailändska konsulatet.

Att ha stressat som en gnu för att sladda i på stationen med två minuter till godo hade jag inget för…

…fast nu har jag det på pluskontot hävdar en klok vän.

Besöket gick smidigt och snabbt eftersom jag hade alla handlingar redo (fast jag höll på att lämna de nytagna småfotografierna hemma, tur maken hade ögonen på skaft!) och jag lyckades pruta ner handläggningstiden med 24 timmar för att få färdig-datumet sammanfalla perfekt med den dag då de smidigt kan hämtas upp. Den rara thailändskan såg väldigt glad ut över min tacksamhet!

Göteborg visade sig från sin bästa sida medan jag gick en mycket kort promenad i väntan på tåget hem – okej, jag passerade ett par shoppingfaciliteter också… fast dom har jag inte på bild.

Östra Hamngatan i morgonljus

från Brunnsparken västerut mot Tyska bron

mot Brunnsparken österut


Efter lunch hade vi byggmöte om nya lokalen igen. Det var bra och mindre bra nyheter som kom fram… stolpen ska vi nog kunna få fason på t ex, men tydligen har den vackra trappan i marmor ner till lagret fått rejält med stryk när Nordea lämnade över lokalen. Jag hoppas hoppas verkligen att de kan restaurera och återställa så att den går att använda. Tidsplanen ligger annars okej som det ser ut nu. Men den där thai-resan kommer en del i vägen när det gäller bygg- och inredningsplanering minsann!

7/1: om vad en får gratis och vad en får jobba för.
9/1: om strömavbrott.
4 comments Lägg till din
 1. Så mysigt för er att ta en långresa igen 🤗 hur många semesterdagar har du? 😛 Dom knorra inte från skolan att tjejerna skulle vara lediga så länge? När åker ni och vad har ni för resplan? Ha det så bra… kram 💞

  1. Det blir ingen lika lång resa som min första (när vi var borta i åtta veckor) men väl nästan 6 veckor för tjejerna och mig, varav lite drygt fyra tillsammans med Mattias! Det blev inget knorr i skolan alls eftersom töserna ska gå i skolan på Klong Dao 🙂 Ang själva ledigheten rent praktiskt så är det de sista föräldradagarna för Milla som stryker med nu. Vi delar på semesterledigt och föräldradagar och eftersom jag har rätt många semesterdagar sparade så ska vi faktiskt kunna få till en liten sommarledighet tillsammans också. Den som spar den har och ibland gäller det att casha in från sparandet!

   Resplanen finns nosad men kort så blir det start på Lanta, några dagar på Bulone och sen tillbaka till Lanta. Har ni några planer för vintern? Såg att du trots allt elände mår lite bättre nu verkar det som?

   Krams tillbaka!

   1. Låter härligt 👍 kul för tjejerna att få pröva på skola i thailand några veckor 😛 det är väl lite si och så med min hälsa men axeln är opererad nu iallafall sen är det mina fötter och ben som inte blir bättre. Värme och varma bad ska nog göra nytta iallafall 👍 vi åker till Mar Pim och Koh Samed i 2,5 vecka. Filip som går i 9:an nu har mer i skolan så det får räcka…Bara lite drygt en månad kvar… 15/2 åker vi… Ni då… när åker ni?

    1. Vi åker den 6 februari och jaaa, superkul för dom och lite nervigt såklart 🙂

     Härligt att ni också kommer iväg och spännande med en ny ö? För där har ni inte varit förr väl? Vi funderar på en sväng till Jum en helg när vi är på plats. Vi har en obokad weekend nämligen så vi får se vad vi hamnar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *