9/1: om strömavbrott.

8/1: om att skaffa visum.
11/1: om dom där jäkla magmusklerna.

Nuförtiden är det väldigt sällan det blir strömavbrott, men idag hade vi ett här hemma. Jag satt på toa när det plötsligt small till PANG! och så blidde det apsilut kolmörkt. Först trodde jag något gått sönder hos oss eftersom det liksom smällde till så, men Mattias som var ute i huset hojtade glatt att det var lika mörkt hos grannarna och på gatan. Det blir änna rätt mörkt när gatubelysningen slocknar! Men döm då av vår förvåning när flerfamiljshuset snett över gatan lyser lika ljust och glatt som vanligt?

En snabb koll i sociala medier och lokal nyhetssajt visade att det brann i ett ställverk söder om stan. Tydligen var det svart över ungefär 25% av stan, men nån slags gräns gick det ju precis vid vårt kvarter? Varberg Energi som ligger granne med oss snett bakifrån hade det lika mörkt som vi och äldreboendet Östergården som ligger snett bakom åt andra hållet lös iofs vackert men jag tänker att dom har eget aggregat för att inte riskera stå utan el? Lägenheterna rakt över oss var lika mörka som i vårt lilla hus men som syns på bilden så var det el för fullt västerut! Käckt att bo precis vid en gräns, och att ha Varberg Energi på sin sida. Det talar ju för att dom har intresse att kvickt lösa problemet när sånt här ovanligt uppstår?

Ungefär en halvtimme var det strömlöst. Jag var väldigt glad att min mat precis plingat klart i mikron och vi hade ingen disk- eller tvättmaskin igång. Däremot skulle det ju kvickt bli kallt om elen höll sig borta hela natten så vi förberedde öppna spisen. Stearinljus och värmeljus har vi ju jämt ”på laddning” så det var rätt enkelt att få ljus omkring oss. Kidsen skulle precis somna när det slocknade så dom filurade kvickt ihop sig i en säng med en ficklampa och en bok. Sen hade dom högläsning och mys tills vi tvingade isär dom för att de måste sova pga skoldag imorrn…

Katten var familjens mest missnöjda! Henne dörr hade slut på batteri så när strömmen gick funkade inte luckan 🙂 Snacka om i-landsproblem för lilla misse!

8/1: om att skaffa visum.
11/1: om dom där jäkla magmusklerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *