12feb: om en välkommen dag i tysthet.

10feb: om feber och yoga.
13feb: om uppåt framåt.

Jag vill absolut inte klaga eller så, här är varmt och soligt och havet är turkos och vinden ljum och vi har roligt ihop tjejerna och jag, men… jag mår… för jävligt. Natten blev bättre än väntat och feberdrömmarna höll sig borta men när jag vaknade hade torrhostan och onda halsen fått sällskap av heshet from hell.

Töserna var underbara mot mig hela morgonen ❤️ Men det känns så bedrövligt att det som skulle blivit en superrolig första skoldag blev inte det alls (jag grät lite på frukosten av ont och frustrerad ilska). Flickorna kvittrade visserligen lite på vägen till Sanuk,
– ”Det är närmare än till skolan hemma”, sa EmmaLi.
– ”Njä det är nog samma”, kraxade jag.
– ”Ah”, förundrade Milla. ”Men det är iallafall inte samma som att gå i såhär mjuk sand”!
och det fick upp humöret lite.

EmmaLis pedagog mötte upp och välkomnade till skolan. Han guidade oss också till Millas klassrum och det var väldigt uppskattat! Rektorn snokade upp barnen och mig och bjöd in till föräldrarmöte efter samlingen. Milla blev ledsen när jag skulle lämna henne och det kändes dåligt igen. Lilla Millan. Så tuff men så liten ändå. Ibland glömmer vi att hon bara är precis fyllda åtta år och går i första klass.

Mötet gick bra – under min presentation ursäktade jag min röst med att jag sjungit karaoke igår kväll och fick vänliga skratt till svar för alla förstod ju att jag var sjuk – och sen köpte jag äntligen ett sim-kort. Passerade på vägen tillbaka hem från skolan andra gången (hade hänt en poolrelaterad idrottsolycka för Millors skolväska så hon behövde torra shorts) ett apotek och även om jag faktiskt inte testat att prata så gör det klart mindre ont i halsen av dom här:

Thailändsk halsmedusin – 12feb18


Det blåser en hel del frånlandsvind idag men jag har bara legat i skuggan vid poolen. Slumrat och lyssnat på ljudbok. Inte så jag tänkt spendera dagen 🙁 är glad för den lite lägre temperaturen iom blåsten i alla fall.

Strax är det dags att hämta systrarna på skolan. Laddar för Millas inskrivningssamtal. Synd att hon inte fick det innan skolan började för hon hade nog behövt lite förberedelse. Men jag håller tummarna för att hon haft en bra dag 🌸

10feb: om feber och yoga.
13feb: om uppåt framåt.
6 comments Lägg till din
 1. Krya på dig! Finns ju inget tråkigare än att bli sjuk just när man är ledig och ska ha kul. Hoppas att de där tabletterna gör det lite lättare att prata

  1. Tack! Om det är tabletterna, min tystnad på dagarna eller bara tidens gång vet jag inte men nu mår jag iaf mycket bättre!

   Ja det är surt att vara sjuk. Jag hade ju tänkt vara superaktiv och pigg (promenader, fix & trix, yoga, lite löpning kanske), inte bara vara usslig, sur och ynklig 🙁 Men det blir bättre! Och hellre sjuk mamma än sjuka barn! Iaf nu när dom är så stora. För fyra år sen när jag reste själv med tjejerna i fem veckor var min fasa att själv bli sjuk… tiderna förändras, till det bättre!

 2. Hejja dig, thaimeducin, Millor och EmmaLi!
  Halsen lär ju vara tip top imorgon.👍
  Längtar jättemycket efter er, hörs imorgon, pöss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *