20feb: om hejdå Lanta, och hej Bulon Le!

19feb: om lycklig reunion, strömlös ö samt färdigsjälvmedicinerat.
21feb: om en dag på stranden!

Varning: långt inlägg 😁


Sicket kaos igår…! Mattias kom hem dyngsur efter att ha moppat till Salarin för att reglera skulden – i mörker och ö s r e g n . Planerade dubbeldejten med Singbloms och Sjögräs fick bokstavligen tas rain check på för vi vågade inte riskera behöva ha blöta kläder på båtturen idag allihop 🙁


Men nog om igår. Nu om idag!

Blev upphämtade av glad privatchaufför med effektavgasrör före utsatt schema imorse och färdades i god tid och med gott om plats till Saladan Pier. Väl där lite kaos som alltid men ombord på båten en halvtimme försenat och EmmaLi å jag kunde sitta på fördäck genom mangrovet och fram till Koh Ngai. Såg apor bland träden i träsket och hade sen en lugn härlig stund till första stopp som alltså var Ngai.

Andra stopp var Koh Muk (eller Mook?) och vi satt superbra på sätet längst fram inne i båten.

Andra stopp: Koh Muk – 20feb18

Vi åkte med Bundhaya Speedboat och även om båten var ganska gammal var personalen som alltid ung och rask. Och svettig. Galet mkt väskor att kasta på och av på varje ställe!

En bråkdel av alla väskor ombord – 20feb18

Från Muk kunde vi se Koh Kradans omisskännliga profil.

Tredje stopp: Koh Kradan – 20feb18

Tjejerna kände igen sig faktiskt och frågade vi inte skulle åka dit nån mer gång. Jag är tveksam. Men vem vet? Snorklingsrev precis intill stranden! Det är vardagslyx som lockar. Men… det är också hårt arbete för personalen på ön.

Ser du kärran dom släpar genom kvicksands-sand till vänster? – 20feb18

Jag befarade att det skulle börja slå lite mer när vi kommit ut på öppet hav men oj så fel jag hade! Vi åkte på ett salongsgolv till hav och det stackars lilla kinesiska barnet som kräktes om och om igen hade enligt danskarna bakom oss börjat göra det redan när dom stod å väntade på land.

Lite disigt så svårt att fånga på bild, men oj så stilla havet var! – 20feb18

Ungefär 90 minuter sena anlände vi vårt lilla enkla paradis. Taxibåtarna låg och väntade för att tendra oss.

Två långsvansar och verkligt högvatten runt ön! – 20feb18

Tio personer bidde fyra sällskap och bagagehögen var betydligt beskedligare 🙂

Taxi till Pansand Resort – 20feb18

Ytterligare en glad chaufför och humöret blir genast om möjligt ännu mer på topp! Å det kändes faktiskt helt okej då att vi inte fick åka med killen i Chelsea-tröja!

Superglad långsvansförare som glatt poserade för min mobil! 20feb18


Nu var vi här. The Isla Bonita!
🌴🌊☀️
Ä n t l i g e n ! Framme på hela resans huvudsyfte. Efter den ofattbart smidiga båtresa hit (extra lång iofs, men smooth!) bidde den lattjolajban långsvanschauffören som tendrade oss till land den perfekta inledningen på våra fem dagar här!

Ett danskt äldre par är här på Pansand för nionde gången tror jag! 20feb18

Å så våra små juveler!

EmmaLi, Milla och en ö vi älskar! 🌴☀️ 20feb18

Strömlösa men allt annat än håglösa bor vi i år i en familjebungalow som är superstor och perfekt rymlig för oss! Tidigare fanns bara en, B2, den vi bor i men nu har dom byggt ut tre bungor till för att passa större sällskap. Tjejerna blev lika paffa som jag när de kom in: ”det brukar ju bara vara så stort som det här!” (dvs den lilla, första delen liksom), nu har vi mer än dubbelt så stort!

Efter sen lunch (fantastisk mat här, och ja, riset behövs som dämpare! 😜) hoppade tjejerna i plurret som är omänskligt turkos och sen dök lilla konstruktören i skuggan av palmen till vänster i bild rakt ner i sitt grävprojekt i sanden 🌴

Turkosgrönt paradis och två små älskade töser! ❤️ 20feb18

Saxat ur mitt instagraminlägg tidigare idag:
”Tidvattnet är på väg bort så snart går det inte att bada mer men jag sitter här i ”matsalen” och låter vinden smeka mitt ansikte och bara är. Det här. Det är så ljuvligt och så välbehövligt. All stress ska lämna kroppen och sjukdomar blir små bekymmer för de tre jag älskar mest i världen är här i paradiset med mig ❤️”

EmmaLi och jag på Pansand i värmen på älskade lilla Koh Bulone – 20feb18

Skickar kramar till alla mina vänner och nos-bekanta och till familjen hemma för nu, nu har Ullisar landat 🙏🏻

19feb: om lycklig reunion, strömlös ö samt färdigsjälvmedicinerat.
21feb: om en dag på stranden!
6 comments Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *