23feb: om tvättid, djungel och myggliv.

22feb: om golden hour AM!
24feb: om spöregn och solo sunrise yoga.

Jag ligger oftast en dag efter med nosningen (dvs, jag nosar gårdagsens händelser på morgonen efter!) men med tanke på att alla dagar är varandra ganska lika spelar det inte så stor roll ut journalsynpunkt 😜

Lite nutid blir det, liksom igår, idag iaf: Mattias har imorse tvättat två maskiner tvätt. Varje maskin rymde ungefär tre plagg. Utom den med underkläder: den rymde fem. Igår kväll tvättade han också och då fick hans ena tisha och min svarta korsta byxdress (som bärs oavsett tid på dygnet och kompletterar bikinin som annars är standardklädsel här på ön) fick nytt liv. Det kändes änna lite lurigt när jag stod och knöt ihop påsen med tvättmedel framför vår bungalow nyss… jag menar, en påse vitt pulver. Vi såg ju asförmögna ut!


Igår åt vi sen lunch/tidig kvällsmat på lilla norra stranden (Ao Panka Noi). Vår gamla restaurang på View Point Resort hade stängt så vi åt på grannstället; en pizzeria. Min mage mådde bra av att skippa chilin en kväll kände jag imorse 😀

Vägen mellan vikarna, vårt boende Pansand ligger på den östra sidan och White Sand Beach, går genom djungeln över ett berg. Kanske är det också därför jag ser ut som en inverterad schweitzerost. Slutade räkna vid elva på höger underarm. Tydligen funkar inte DDT-giftet lika bra på oss som det ”vanliga” vi brukar använda. Tyvärr tog det vanliga slut. Det som såldes här på ön är det giftiga. Enligt vad jag förstått?

Det gröna till höger vårt vanliga, det gula till vänster det nya som inte funkar för oss 😬.


Vädret växlar mot mer molnigt och prognosen hojtar regn idag och imorn. Igår kväll var det disigt men helt vindstilla och således jobbigt varmt.

View Point Resort på Ao Panka Noi – 22feb18

Fotade oss på restaurangen:

Bilden allra överst är förresten från lågvattnet utanför oss.


Lite mer vind idag men jag vågar inte hoppas på svalkande regn. Men gärna lite luft! Dvs: blåst!

Antihistaminet går på sista versen (tre piller kvar att dela för EmmaLi och mig på två dagar 😳 Ur myggsammanhangsvis är Bulon Le ett paradis. Också. Och ang de återstående djuren som ska siktas för full djungelkänsla (sim jag skrev om igår eller förrgår) så såg jag igår en varan. Fånigt liten men räknas ändå!


PS. Stackars lilla EmmaLi är som väntat brutalt mycket värre myggåtgången än jag. Hon fick en Ipren nu, och saltvattnet kan hon inte vara i pga alla sönderrivna bett 🙁 det är så himla synd för hon började äntligen läka alla tvåhundra bett från Lanta 😢

22feb: om golden hour AM!
24feb: om spöregn och solo sunrise yoga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *