26feb: om felprognos!

25feb: om sista andetagen av vårt enkla Bulon Le.
27feb: om Lanta life.

Sällan blir en så lycklig över en felaktig väderprognos som när det lovas hård vind inför och på tretimmarsresa med båt, å sen ser det ut såhär!

Inte ett dugg stormigt hav, i motsats till förväntat utfall! – 25feb18

En oväntad tuva, när vädret visade sig så gynnsamt med medvind från söder, blev däremot ett jobbigt långt stopp på Koh Kradan. I uppåt tre evigheter satt vi och svettades på båten medan besättningen sprang längs stranden, hyperventilerade och såg nervösa ut. Nåt med ”police checking” och identifikationer och annan dokumentation som hämtades och visades men tydligen såg allt okej ut för en timme senare fick vi fara vidare. En spontan applåd mötte besättningen och gudars så skönt när fartvinden letade sig in under kapellet!

Utanför Koh Muk, på Charlie Beach, var det paradis-känsla som vanligt…

En blå longtail på Charlie Beach på Koh Muk – 25feb18

…och vid piren på Koh Ngai började vi få svettig och hungrig hemlängtan till Lanta Villa! Men såhär vackert är det ju inte på Koh Lanta tyvärr:

Långsvans redo att transportera till resorter på Koh Ngai – 25feb18


Nu är vi framme, har sovit alla fyra i samma säng inatt (snålar 500 baht/natt på att skippa extrasäng) och har nu äntligen fixat boende för vår obokade helg. Det blir ett Alama Sea Village Resort som ser fint ut på bilderna. Det ligger en liten bit från havet men vi har poolaccess så vi kan nog leva utan havet i två nätter 🙂

25feb: om sista andetagen av vårt enkla Bulon Le.
27feb: om Lanta life.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *