8feb: om första hela dagen (ej för äckelmagade).

7feb: om ett kort fast långt dygn!
9feb: om 32 grader i februari.

Att sova på nya ställen har jag sällan särskilt lätt för. När det nya stället är i ett främmande land, jag är jetlaggad som få och ska sova i en säng delad med två små tjejer (förvisso en stor säng, men den ena tjejen är en väderkvarn!) blir det verkligen svårt. Om en då mitt i natten får stopp i toaletten – neeej hade inte slängt papper i holken – och det flyter runt ett par rejäla korvar… med det snurrande i skallen medan ACn surrar och ena barnet snurrar då är det såattsägad omöjligt att sova. Korta snuttar av sömn blev det, men jag måste ha fått till mig tillräckligt med återhämtning för imorse vaknade jag med ett ryck mitt i en dröm (och en drömmer väl bara när hjärnan är färdigsydd?) för jag trodde min mobila väckarklocka ringde. Men nä, oväsendet som lät exakt som min alarmsignal (fågelkvitter) var äkta vara! Och högt var det! Drämmen var inte otäck, bara lite skum, och att slippa en mardröm var sååå härligt!

En timme senare väckte jag kidsen och yrvaket släpade vi oss ut till frukosten. Säga vad en vill om resorten vi valt men frukost, det är dom inte bäst på ;p jag hade glömt hur snålt tilltagen den är (pulverkaffe.. som en måste göra själv!) men vi pillade i oss lite frukt och rostisar och jag testade en omelett (lär jag inte göra igen) och EmmaLi åt yoghurt och Milla en extra macka med marmelad eller sylt eller vad det nu är för rött gelatinaktigt i en liten förpackning bredvid smöret?

Förmiddagen spenderades sen med att solkrämsklena oss, bada i havet samt reka var skolan och mitt yogaställe ligger. Klong Dao är verkligen ingen lång strand (ca 3 km) och vi lufsade till skolan på typ elva minuter – men då gick vi fel och yrade lite. Sen gick vi hem och töserna badade. Igen 🙂

lunchdopp! – 8feb18

Inskrivningssamtalet gick kanon! EmmaLis pedagog verkar engagerad och bra. Han är matte-/NO-lärare ”till vardags” och det är plus i kanten för såna som mig. Varje morgon inleds med samling mellan 8:30 och 9 så jag tänker att det räcker vi går hemifrån tio över så är vi i god tid (även för att vara Ullisar!).

Till lunch åt vi förresten en glass och framåt seneftermiddagen drack vi fika.

fruktshakes till mellanmål i eftermidagsskuggan vid poolen – 8feb18

Jag älskar verkligen lugnet i den sena eftermiddagens skugga. En svag bris på sin höjd och luften är så ljuvligt ljum. EmmaLi och jag låg vid poolen och läste våra böcker. Milla hängde på showbie på sin från skolan lånade iPad tror jag, eller så läste hon Bamse. Hon satt iaf inte hos oss utan på den lilla terassen utanför vår bungalow.

badkläder på tork – 7feb18

Min apsiluta älsklingstid är den mellan eftermiddag och kväll. Solen värmer men bränner inte och luften är ofta stilla och ljum. Det här har varit en av mina målbilder och jaaa, så gött att ha den i verklighet!

förlorad i lugnet mellan eftermiddag och kväll. Jag älskar verkligen denna tiden på dagen här i Thailand! – 8feb18

Kvällsmat åt vi på Picasso ganska långt ner på stranden. EmmaLi såg den när vi promenerade mot skolan imorse (japp, gick lite för långt i den starka solen 😉 och ville gärna gå dit. Tydligen var dom underbemannade i köket för det tog lång tid att få maten. Ett sällskap bredvid oss tappade osnyggt tålamodet men vi tog det med ro. Vi har ju semester. Hungriga, jo, men läsk och Leo fyller magen det också 🙂 och sen kom maten och hela familjen hade valt thaikäk så det var små, icke-tunga och goda portioner!


Internet är verkligen svajigt. Det har tagit en timme att posta det här inlägget med uppladdning av foton och text. Och ja. nu är klockan massor men vi har tre dagar helt lediga tjejerna och jag så det känns okej att ögonen nästan trillar ihop snart. Tjejerna ligger bredvid mig i sängen och läser. Vi är solsmekta men inte brända men ganska myggbitna. Kanske är det inte längre verkan kvar i mitt gamla thaimyggmedel så vi gick om apoteket och köpte en ny sprayflaska. Dubbelt så stark som den förra klenare varianten. Nu ska det väl hålla denguen borta? :/

Go’natt!

7feb: om ett kort fast långt dygn!
9feb: om 32 grader i februari.
2 comments Lägg till din
    1. Japp dom var kvar, men de stackars städerskorna trollade bort dom 💩😣

      Trodde jag skrivit var vi bor! På Noble House ganska långt upp på Klong Dao.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *