O r ä t t v i s t

P h i P h i - k o r t v e r s i o n
D u b b e l d e n g u e

Tyckte att vi haft vår del av sjukdom på den här resan men nejdå. Natten mellan onsdag och torsdag vaknade jag av rejält hög feber och en dundrande huvudvärk. Hela torsdagen sov jag i stort sett. Flera Mattias pratade med den dan gissade på solsting och jag fick många vänliga omtankar skickade till mig ❤️

Typiskt var ju att vi denna helgen skulle byta resort. Fredag förmiddag blev ett väldigt stort jobb för Mattias att dels ta hand om supersjuk fru, dels ta hand om spralliga (och oroliga) barn när dom kom från skolan och dels rodda allt inför flytten själv. Han försökte få boka in oss att stanna kvar på Lanta Villa men det gick inte.

Det blev en jobbig transport. På vägen söderut passerade vi dr Salarin och jag såg på henne vad hon trodde att det var redan innan hon tagit proverna. Jag har nämligen inga andra symptom än hög feber och ilsken huvudvärk…

Superusslig på Lanta Villa – 8mars18

…jag har fått denguefeber 😣


Återbesöket hos läkaren igår visade att värdena är sämre men det är tydligen normalt. Dom ska ner i botten innan dom vänder. Det tar vanligtvis sju till tio dagar att tillfriskna och sen flera veckors konvalescens så hejdå resten av den här jävla semestern.


Jag är så arg och besviken och förtvivlad. Varför!!? En veckas bronkit och feber, sen penicillin och tio dagars badförbud för Milla och nu detta. Vi har sparat till och längtat efter denna resan så länge, och så blir det så mycket skit 🤬

Alla planer för sista veckan kan jag bara glömma; ingen mer förmiddagsmys med Mattias (vi tänkte hyra moppe å åka till nån lugnare strand), ingen yoga (verkligen värt att jag köpte månadskort när hälften av tiden gått åt till sjukdom 😖), inga mer läsa bok i skuggan, inget mer bada i havet, inga besök i Saladan för att köpa armband hos Kong eller gå på skönhetssalong, inget jobb med Mattias (så vi kommer ha bedrövligt mycket att göra när vi kommer hem), ingen massage, inga mer vackra foton och inga solnedgångsmiddagar med familjen på stranden. Och framför allt: stämningen i familjen är så låg. Alla är ledsna och mår skit, inte bara jag.

Just nu bor vi på ett kanonfint resort. Vårt rum har två våningar med separata sovrum. Från barnens rum där nere kan dom skutta rakt i poolen. Och vad har vi för nytta av det? Alla är nedstämda och kan inte uppskatta vad vi har. Det tog en hel dag innan jag klarade ta mig nerför trappan för att ligga i barnens sängar å se på när dom badade:

Två underbara ungar ❤️ – 10mars18

Rubrikbilden visar hur jag annars spenderat mina dagar här på Alama Sea Village. Vacker utsikt och mjuk härlig säng, men sååå mycket lessenhet.


Varje liten ansträngning är som ett maratonlopp. T ex har det tagit tre dagar att skriva denna nosning 🙂 Allt är en liten kamp; att äta lite frukt eller chips, att gå på toa, att dricka vätskeersättning, att stå ut med våra kinesiska grannar som har noll respekt för lövtunna väggar oavsett tid på dygnet.

Jag har världens finaste familj som hjälper mig! Tjejerna är omtänksamma och hjälpsamma och Mattias är helt magisk ❤️ Resan till läkaren igår var hemsk. Jag blev åksjuk och kräktes när vi kom fram till mottagningen. Min kropp protesterade och jag orkade knappt gå. Salarin ville nog jag skulle till sjukhus, där dom kan ha koll på mig, men jag vill undvika det tills det är nödvändigt och hon godkände Mattias som vårdare. Han fick veta vad han ska ha koll på och nummer till ambulans om jag skulle krisa. Jag skulle inte tillfriskna fortare på sjukhuset, och eftersom de vi har att välja på ligger flera timmar från Lanta skulle jag då antingen inte få träffa min familj eller så skulle de få hitta nytt boende (det gamla måste ändå betalas) och missa skolan.


Jag känner mig friskare i skallen, men svagare och darrigare i kroppen. Sannolikt för att jag inte kan äta. Febern är iaf lite lägre och huvudvärken hanterbar! Men jag mår illa av att anstränga och koncentrera mig. Vi checkar ut härifrån kl tolv idag och kör om Salarin på vägen tillbaka till Lanta Villa. Jag hoppas hoppas hoppas mina blodvärden är bättre idag!!

P h i P h i - k o r t v e r s i o n
D u b b e l d e n g u e
24 comments Lägg till din
 1. Sänder alla tänkbara krya på dig kramar till dig och hoppas på snabb bättring ❤️

 2. Vilken otur du har 😱 tänker på dig 💞 hoppas det vänder snarast 💞 du har väl fått ett läkarintyg av läkaren att du är sjuk och sängliggande? Ersättning från försäkringsbolaget… så kan ni göra ny tesa senare 🏖 krya kram 💞

  1. Tack!!

   Vi är hos läkare varje dag så vi kommer ha en hel resväska intyg med hem! Fast nån ny resa vågar jag inte hoppas på, vi är borta för länge för det. Men vi bör få tillbaka lite grann iaf. Plus alla omkostnader.

   Ja det är otroligt oturligt. Och orättvist tycker jag. Jag har ju redan varit sjuk en hel vecka 😢

 3. Strålande med poolaccess när en förälder är uschlig!

  Ta och kolla med reseförsäkringen! Det är mycket som inte blivit för sjuka och mycket pengar och tid på läkarbesök!

  Var rädd om dig!

  1. Nja. Kunde varit. Nu ville barnen knappt bada pga oro och lessenhet. Försökte peppa dom, de var i få och korta stunder över hela helgen, men vi kan väl konstatera att det var vår sämsta helg på alla vis i världen 💩

   Försäkringsbolag självklart kontaktat! Lovar kämpa vidare! – jag känner mig mycket piggare nu, men så fort jag anstränger mig det minsta skriker kroppen fortfarande stopp!! 😳 det kommer ta lång tid att bli frisk säger Salarin, men förhoppningsvis kan vi flyga hem som beräknat.

 4. All styrka, värme och omtanke till underbara dig ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️/ Sarah

 5. Usch, krya på dig ❤️ Ingen rolig avslutning, symtomen kan ju sitta i hur länge som helst ju 😢

  1. Tack!! Så ledsen och besviken och arg. Men nu är vi tillbaka på Lanta Villa (vilket känns som hemma) och vi blev uppgraderade till en beachfront bungalow så här hoppas jag kunna tillfriskna snabbt! Eller… så snabbt som det nu går 😳

 6. Men fy vad tråkigt! Krya på dig och hoppas resten av familjen håller sig friska! Så ovärda detta❤️

  1. Jaaa det känns inte rättvist!! Tack gulliga du ❤️🌸 såg din kommentar under Mattias Instagram å tänkte: ”du skulle bara veta 😣”

   Många kramar och lycka till på nya jobbet!

  1. Asså, emellanåt har det varit helt magiskt underbart men så mycket tid och kraft och pengar har gått åt till sjukdomar. Och dengue känns läskigare än bronkit (eller vad det nu var?) och öron-/halsinfektion 😣 skitsemester känns just nu inte fel att kalla det alls!

 7. Men stackarn ❤️❤️! Fy va jobbigt … även om du inte är sugen.. försök tvinga i dig mycket vatten…
  Hoppas du mår bättre snart och att ni kan få ett fint avslut på semestern ! Kram 🌸🌸

  1. Jag kämpar verkligen med vätska och får rysningar bara jag tänker på vätskeersättning. Tack snälla goa du för omtankar! Dom värmer 🌸

 8. Men va katten Ullrika!!! Det låter Inte kul detta…! Tur du har de bästa runt omkring dig. Du är tuff så kämpa bort den där förbaskade denguefebern nu 👊🏼

 9. ❤️
  Jag vet nu att värdena efter lägsta dropp åter stigit, så förhoppningsvis har du börjat klättra upp på friskskalan!
  Orättvist tycker du, ja… fast vad är rättvisa och hur mäts den? Du har TUR tycker jag som har Mallias där, Mattias med sin kärlek till dig och sin kraft att ta tag i situationer, han är där NU, tänk om det det hänt de första två veckorna!? Eller rättare sagt tänk inte det… men DET skulle varit otur!

  Nu håller jag fortsatt tumme för att du blir allt bättre, ungarna gladare och Mallias får lite tid till vila inför allt jobb som väntar vid hemkomsten❣️
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 10. Så tråkigt! Hoppas att ni har ett bra försäkringsbolag som kan ersätta er för sjukdomen, så att det kan bli en slant till kommande semestrar. Hoppas att det vänder snart och att hemresan inte blir alltför påfrestande.
  Krya på dig i massor!

 11. Så ledsen jag blir av att läsa det här. Underbara fina familjen ❤️ mer dålig karma än ni förtjänar på en livstid…..

  Hoppas på en ändå snabbare bättring än prognosen så du kan få njuta en yttepytte liten bit till av er resa.

  Kärlek och kramar härifrån! ❤️

 12. Jag blir ledsen för er skull när jag läser om allt elände ni haft under er semester. Hoppas du kryar på dig tillräckligt för att ni alla ska må lite bättre och kunna njuta av att ni trots allt är där nere i soliga Thailand och har en underbar natur intill er.
  Stora kramar till er.

 13. Huva vilka livserfarenheter vi ska behöva erfara ibland 😔 Skickar dig och alla de dina styrka o kramar 😇

 14. Tack för alla fina omtänksamma kommentarer! Jag läste dom för länge sen och dom gav verkligen energi, men jag hade ingen ork att svara på dom när jag låg och sov 19 timmar per dygn på Lanta. Men nu så! Nu är jag tillbaka i Sverige och mår fortfarande inte bra (varken psykiskt eller fysiskt) men jag hoppas på att bättringskurvan blir mer gynnsam ju mer tid jag spenderar i horisontellt läge. Jobbar just nu halvtid och kämpar på, men… det är bedrövligt segt alltså 🙁 Så glad jag är då att ha en stödjande familj, arbetsgivare och kollegor. Min vårdcentral (och infektionsklinikien i Halmstad) har också varit hjälpsam så jag har goda grunder att landa på fötterna snart igen!

  PS. Mattias har också mycket mindre energi än vanligt, vilket är klart olyckligt med tanke på hur oändligt mycket vi har att göra inför butiksflytten han och jag… men som sagt! Vi är på väg tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *