S k u g g m å n d a g

L o n g t a i l s n o r k l i n g !
H e a d e r l ö s

Efter gårdagsens salta och soliga heldag fick vuxna skära näsor vila från uv-strålar idag. Barnen gick till skolan med uppmaningen att hålla sig undan solen – t ex lät Milla bli att bada i poolen efter sin idrottslektion på stranden – och kom hem stekvarma men inte så mycket mer brända i hyn än när dom gick dit imorse.

Vi premiärgick ”landvägen” till skolan imorse (dvs inte via stranden) – skolan är en vit byggnad liknande den till vänster om muren och eltrådarna, galet nära vår bungalow men ändå en typ sjuminuterspromenad åt ena eller andra hållet för oss som inga vingar har – 5mars18

Inte för att jag står ut att ligga i solen ändå men idag letade vi alltså desperat mer skugga än vanligt! Där läste vi bok, slumrade och tittade på folk mellan frukost och lunch och tills barnen kom tillbaka hem från skolan. Förmiddagen spenderade vi vid poolen, i varsin solsäng, men lagom till att solen reste sig över poolhusets tak var det dags att förflytta sig. Lyckan att då hitta inte bara en utan två stolar att ställa i skuggan under träden var stor! Här håller solen på att leta sig fram över havet och alldeles strax återstår knappt nån skugga alls på stranden.

Alla stolar och sängar paxas redan kl fem på morronen men tjohej plötsligt dyker det upp en tom stol eller två! – 5mars18


Jag är inte särskilt brun trots fyra veckor i Thailand. Fast jag blir aldrig särskilt brun: jag har den typen av skinn som blir rött men inte alltid brunt. Numera skyddar jag mig väldigt mycket på många vis för jag vill verkligen inte bränna mig, och jag brukar klara mig med bara en eller ett par rosa nederlag per resa. Hudcancer skrämmer mig mer än sulbrun hud lockar, men det är klart att jag sneglar lite avundsjukt på dom som har helt annan hudtyp än jag.

Sett till gårdagen kan jag konstatera att ett ganska bra grundskydd måste jag faktiskt trots allt ha haft efter mina timmar i dagsljus här nere? Trots solkräm och stor del skugga även igår brände jag såklart ändå t ex axlar, öron, händer och ansikte. Men inte så illa som jag befarat. Och hög solskyddsfaktor, solhatt och direkt solljus endast i apsiluta nödfall (aka transportering mellan skuggpartier) idag gav också resultatet att mina solbrända partier dämpat kulör. Avsevärt! Jag kunde på eftermiddagen t o m (med assistans) krångla mig i och sedan ur yogaklädseln för en sunset stretch!

Ikväll lyxade jag med resans hittills längsta och renligaste dusch. I vanliga fall skvätter jag mest av mig havsvattnet och solkrämen, ev med lite tvål, men efter yogan där svetten rann bara av att ligga still på rygg och stretcha bakbenen gjorde jag nog slut på en veckoranson thai-duschvatten och dubbla shamponeringar gör att jag åtminstone i en kvart kände mig helt fräsch! Tills jag gick ut och satt mig på altanen där det är vindstilla och 28 klibbiga grader trots att klockan är tio på kvällen. Dessutom har vi haft högljudd grodkonsert hela kvällen så nu känner jag att myggorna får lyssna på pilska paddsången själva! Jag dyker i säng och kramar på mina lagda små bruna barn och min lika bruna men sannolikt ännu inte lagda man!

L o n g t a i l s n o r k l i n g !
H e a d e r l ö s
2 comments Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *