V å r k ä n s l o r

D i m m i g
V a k n a T i l l V i n t e r v i t t !

Tidigt pass på jobbet idag så mörkerkörning slapp jag. Däremot var det nästan tomt i tanken så 67 liter diesel fick jag kosta på mig. Då mitt gamla vanliga tankställe inte längre finns kvar (Preembjörnen på Kungsgatan har ungefär alltid varit min hem-tapp… efter att kontraktet tagit slut – det ska la inte finnas bränsletankar så nära city kanske? – tog det inte många timmar innan saneringen tog fart och idag är det knappt möjligt att se att där en gång legat en mack – och jag saknar den!) blir det numera en liten omväg om Otterdals efter Roltstorp som gäller. Där var det vårvackert mot länsväg 153!

påskliljor vid Preem i Rolfstorp

När jag kom hem var jag i vanlig ordning helt slut och gjorde sällskap med katten i soffan. Att hon skulle hoppa upp till mig är uteslutet, men hon gick iaf med på att ligga kvar i ena änden när jag la mig i den andra 🙂

ovanlig närkontakt med päls


Nu har jag sett klart på alla tillgängliga avsnitt av alla säsonger av Blacklist på Viaplay. Några avsnitt återstår men nästa släpps inte förrän 5 april. Den här dengue-konvalescensens tar på streamingen 🙂 tur vi har ett brett urval att välja mellan men det blir ganska enformigt att ligga å glo på TV så jag varvar med ljudböcker. T ex har jag hittat en ny kortserie lagom kluriga deckare från en författare som heter Marianne Cedervall. Samma stil som Mari Ljungstedt (utspelar sig t o m samma ö) och jag plöjer på dubbla hastigheten för att få lite läser-själv-känsla. Uppläsare är Anna-Maria Käll och hennes röst passar mig bra. Tips på böcker men framför allt filmer och serier tas annars gärna emot. Det är roligt att hitta nåt oväntat! Som t ex boken Livbåten av Charlotte Rogan som jag sprang på i en bokhylla på Kom Bulone. Läskigt och fängslande. Lättsmält men intressant om för högt arbetstempo hittade jag i de två romanerna av Marika King jag hittade i två andra bokhyllor i Thailand: Supernova och Projekt längtan. Utmattningssyndrom och inside info från välgörenhetsarbete i Afrika. Spännande! Slutligen vill jag tipsa om en bok jag fick från en vän (också i Thailand): Fyra dagar i Kabul av Anna Tell. Även här finns empirisk kunskap som grund åt storyn och det ger en dimension av verklighet som annars ofta saknas i lättsmält litteratur tycker jag.

Så nu. Hit me! Vad ska jag se och läsa?

D i m m i g
V a k n a T i l l V i n t e r v i t t !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *