2 4 H o u r P r o j e c t

J o b b f o k u s & a n n a t
K n y t b l u s

I lördags såg jag till att vara (nästan) helt ledig för att kunna delta i det världsomspännande och årliga fotoeventet 24 Hour Project. Eftersom jag låtit bli att ställa klockan, och resten av familjen omtänksamt lät mig sova ut, missade jag hela första halvan av dygnet och publicerade mitt första foto först kl tolv på dan. Fast, eftersom jag är till hälften sjukskriven känner jag att jag ändå fullgjorde mitt deltagande.

Alla mina bilder från projektet kan du hitta på Instagram. Jag önskar jag haft möjlighet att bättre planera mina motiv, flera av dom blev fångade i stunden och en sån fångst kan vara allt från magisk till ganska medioker. Men jag vet att jag inte är på topp så jag försöker acceptera att jag just nu inte kan prestera hundraprocentigt – iallafall inte överallt och jämt 🙂 Det här med gatufotografering är spännande och jag önskar att jag varit lite modigare och kanske haft sällskap. Har du möjlighet, kika gärna på mitt konto på Instagram (där jag heter @ullrika) där du också kan klicka dig vidare via hashtaggar för att se fler bidrag i projektet. Många proffsiga fotografer såklart, men vi är många amatörhobbydeltagare också!

Tre av de bilder jag tycker bäst om är de på barnen och mig. Jag hade planerat att inte använda personer jag känner som rekvisita på mina foton, men vissa ögonblick är omöjliga inte dela med sig av när de väl fångats ♡

24 Hour Project: EmmaLi kl 15:52
24 Hour Project: Min näsa! – ett slags självporträtt med hjälp av EmmaLi kl 16:27
24 Hour Project: Milla kl 20:57

Bilden på EmmaLi är faktiskt inte den jag den la på Instagram, men den kommer från samma fotoserie. Detta var det foto Emmi själv tyckte bäst om så jag väljer att visa det här! ”Självporträttet” tog en stund att få till eftersom jag är rätt petig med detaljerna… att det sen blev just min näsa som detaljerades var en lyckosam slump som både fotografen (dvs EmmaLi) och jag direkt föll för! Å så Milla. Lilla modell-Millan som har förmågan att kommunicera direkt med linsen. Jag är lycklig att jag ibland lyckas fånga henne exakt för den hon är, närvarande i en frusen mikrosekund.


PS. En fastighetsskötare ”sopar” grus med en lövblås på andra sidan gatan. Jag är skeptisk till detta. Å vi som tvättat fönstren för flera månader sen!

J o b b f o k u s & a n n a t
K n y t b l u s
2 comments Lägg till din
  1. Snöfritt? Bor uppenbarligen helt fel eftersom våren bara precis börjat här.

    Ehhhh lövblås för att sopa grus? Borde ju vara tio gånger effektivare med en kvast…

    1. Vi har typ aldrig snö här nere så frågan är vem som bor fel egentligen 🙂

      Ja eller hur?! Eller åtminstone hyra en liten sopmaskin liknande snötraktorn dom använder fyra gånger per vinter (vilket är ungefär så många gånger vi har snö, se ovan :). Det är hyresfastigheter på andra sidan gatan från oss så det var ju en hel del att sopa iofs. Men ändå. Lövblås? Du kan ju tänka hur det såg ut på bilarna i närheten också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *