D e k l a r a t i o n

D a g s e n s T i p s: foto till körkort och visum!
H e m m a k o n t o r

För första gången på många år har jag betalt in för lite skatt under året. Gissar det beror på att vi bytte bank i somras och att jag därför sålde av mängder av fonder – med vinst. Trodde den skatten drogs automagiskt men antingen gör den det och jag har misslyckats i andra ärenden, eller så måste jag själv sköta vinstskatten på fondandelar. Oavsett så rättade det till sig när mitt reseavdrag lagts in och nu blir det en nätt slant tillbaka istället. I år är tydligen just reseavdraget i kontrollfokus för Skatteverket men jag har varit lika samvetsgrann som vanligt så jag är inte orolig. Och nästa år blir det nog knappt värt att ta upp reseavdraget i min deklaration eftersom jag dels varit ledig från mitt ”vanliga jobb” 10 veckor och dels, om allt går som planerat, från och med i maj kommer jobba deltid på mina båda arbeten. Ett historiskt år alltså! Om det blir som planerat.

Fotot överst är en printscreen från min mobil. Det är en bild från vår utflykt till Phi Phi som jag la in som bakgrundsbild på telefonen på kvällen samma dag som vi varit där, dvs den 7 mars och några timmar innan denguefebern drog över mig. Jag har inte bytt bakgrundsbild men det är med blandade känslor jag tittar på fotot. Så ovetande om att det var vår sista härliga dag i Thailand… Faktiskt bytte jag samtidigt profilbild på Instagram – till en foto EmmaLi tog på mig samma dag på Charlie Beach på huvudön Phi Phi Don. Mobilbakgrunden däremot är från Maya Bay; stranden på grannön Phi Phi Leh som är känd från filmen The Beach. Eller rättare sagt är fotot faktiskt taget in mot Maya Bay: vi hade ingen lust att knö oss längre in i brötet än såhär!

D a g s e n s T i p s: foto till körkort och visum!
H e m m a k o n t o r

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *