K n y t b l u s

2 4 H o u r P r o j e c t
V å r k l ä d e r !

Återigen står det tydligt att en kvinna kan hållas ansvarig för en mans beteende. Idag tillverkar jag något som ska likna en knytblus och står arg och besviken, men tyvärr inte förvånad, framför linsen som stöd bakom Sara Danius.

#knytblus 13april18


New York Times fångade kaoset perfekt med sin rubrik: ”In Nobel Scandal, a Man is Accused of Sexual Misconduct. A Woman Takes the Fall.”

Kent Wisti är lika träffsäker: ”En stor fördel med kvinnliga chefer är att de kan få ta smällen om männens svinande blir avslöjat”.

Någon för mig okänd photoshopade Svenska Alademiens logga där ”snille och smak” blev ”bros b4 hoes”. Ytterligare ett nytt föreslaget valspråk jag sett är ”drulle och knas”. Påhittigheten är stor när det gäller att lätta upp stämningen kring den här stinkande soppan.


Fredagen den trettonde känns dessutom extra kantig när Mattias och jag försöker ta en ledig dag men ändå sitter i telefon, framför dator och med planering från klockan åtta imorse… fast livet kunde vara värre och jag tycker mig ana att solen skiner utanför de skitiga fönsterrutorna!

2 4 H o u r P r o j e c t
V å r k l ä d e r !
2 comments Lägg till din
  1. Heja för knytblusen, undrar hur många på t.ex TVs nyhetsstudior som kommer att vara iklädda detta plagg ikväll… men det kanske står något i deras (troligen av någon man författade) dresskoder om förbud mot ställningstagande? Hoppas inte, eller att de är många nog för att försäkra varann!
    Hejja Ullisar jag tror jag följer ditt exempel❣️

    1. Såg att du knutit på dig också senare på fejjan! Sådan mor osv 🙂

      Har läst en del raljerande kring knytbluseriet och på några ställen har jag orkat gå in och förklara (typ, det handlar inte om att ”stötta en kvinna för att hon är kvinna” och fattar du inte syftet så läs på) men oftast har jag bara suckat och snurrat vidare i flödet för att hålla blodtrycket nere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *