H y r b i l

B a k s l a g
K v ä l l s s t r a n d

Medan vår ordinarie bilpark står på kö utanför bilverkstaden har vi för morgondagen tilldelats ersättare för att jag ska kunna åka till och från jobbet (bland annat). EmmaLi hängde med mig ner till stationen nu ikväll och hämtade hem wheelsen. Å hon sken upp som en sol när hon fick se vilken bil vi skulle köra hem! Blank och svart och fin och lite högre (CrossCountry) och mindre (V60) än vår egen, annars med ungefär samma prestanda (D4 istället för vår D5) men åtta år yngre!

hämtade hyrbil i golden hour

Vi körde och handlade på Kvantum på vägen hem.

någon är väldigt nöjd med att få åka framsäte i den här!

Självfallet fick jag avstämning för det får en väl när en handlar typ en gång i halvåret eller så…

På vägen ner till stationen för att hämta bilen var det ljuvligt, denna sista kvällen i maj. Vi gick där längs gatorna och pratade och tioåringen, som var nyduschad pga nyss hemkommen från fotbollsträning, hade mysbyxor ”för det ska en ha när det är mysigt” log hon, ”och det här är mys!” försäkrade hon och stoppade sin hand i min och jag som redan var övertygad log lika stort och hjärtat svämmade över lite av kärlek!

Skansgatan i kvällsljus, sista dagen i maj
”det här är mys!”
älskade kloka ungen och jag

Jag dealar med försäkringsbolaget för att få ha tillgång till hyrbil mer än de initiala fem dagarna – som jag isf annars portionerar ut denna och nästa vecka – så har vi tur kan vi behålla den här lilla svarta ända tills GSLen är hel och trafiksäker igen. I helgen behöver vi iofs ingen bil vad vi vet men det kostar inte så mycket att ha den, om än det ger 150:- om dagen in på kontot om vi låter bli att ha hyrbilen tills allt är tillbaka som vanligt, så det är rätt skönt att ha ett fordon nerbackat vid huset för säkerhets skull. Och den är skoj att köra vilket inte är en nackdel i sammanhanget :p

B a k s l a g
K v ä l l s s t r a n d
8 comments Lägg till din
  1. Du vet väl att vi har en bil mer än nödvändigt? Så oftast kan ni låna vår. Just nu är den både tankad och tvättad, men behöver lite kärlek i form av spolarvätska.

    1. NU vet jag! Tack snälla! Men… det är en säkerhetsaspekt att lägga i valet av bil när jag kör till och från jobbet: jag har vant mig vid att ratta ett slagskepp 🙂

      1. Jo, jag hade tänkt lägga till något om pendlingssäkerhet! För det är en småbil! Men sommartid är den OK, bortsett från klart disfunktionell AC…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *