L y x b r ä n s l e ?

S o f i a d a g e n
R a p s f i n !

Det var rätt länge sen jag tankade. Nu när jag inte GSL-pendlar 7 mil till å från jobbet fem dagar i veckan (bara tre) så räcker tanken längre. Men nåt kändes ont i magen idag. Trots att jag lät pumpen hälla i lika mycket som vanligt så rullade nuffrorna för första gången på riktigt riktigt länge över tresiffrigt. Tror dieseln är två kronor dyrare än sist…? Å då är ”sist” sju veckor sen.

Snordyr diesel, 16 maj 2018

Jag har missat nåt i omvärlden tydligen för va i jisse namn är det som höjt bränslepriset så vansinnigt?!

Idag fick GaSselLen förresten skiftat hjul. En smula sist på den bollen 😂 men gött att äntligen få det gjort, och såå roligt att träffa gamla kollegan Mappe och hans Sara!! Det var på vägen hem från dom i Vinberg som jag passade på att tanka. Mätaren visade 90km kvar (på 0,74 l/m) så jag är som många gånger förr skeptisk till att det verkligen är en 70-literstank i den här gamla V70n?

S o f i a d a g e n
R a p s f i n !
6 comments Lägg till din
 1. Mmm. Tell me about it… 20 mil tor slurpar…. Men ändå billigare att köra själv än ta tåget… Sinnes

  Jag har tänkt att det är valuta som är problemet?

  1. Visst är det sjukt att det är billigare att köra e n s a m i bilen än att åka kollektivt?!

   Tänker också valutahöjningar som trolig anledning men jag är inte säker?

   1. Till viss del i mitt fall beroende på att min räknas som miljöbil och är skattebefriad. Men ink vägtullar ändå billigare. Den tar en halv liter diesel p mil… Och då kör jag INTE snällt….

    1. Sicken liten knattebil! Mitt miljöbovsmonster drar betydligt mer, och jag kör otroligt snällt! Men jag hade inte velat köra nåt mindre än pansarkryssaren på 153:an med tanke på de medtrafikanter jag kan tänkas få på huven (läs: älg eller vildsvin) eller i baken (läs: folk som inte inser faran eller idiotin i att inte hålla avstånd). Och jupp. Med ”inte mindre” pratar jag också motor. När en skämt bort sig med att blåsa från 70 till 120 på ett par sekunder så blir det direkt trafikfarligt att sätta sig bakom ratten på nåt svagare 🙃

     1. Det förstår jag, klart mindre deformationszoner på v40, men jag kör ju bara *harkel*40 på motorväg…. 😂 😂 😂

      1. Just mellan 135 och 140 drar min bil mest bränsle har jag märkt. Jäkligt irriterande faktiskt eftersom det är där en egentligen skulle vilja köra! Men jag kör betydligt mer lagligt idag än för tio år sen. 123 på mätaren känns märkligt nog helt okej på 120-väg idag 😁 Tur jag har max 80-sträckor på vägen till jobbet och att bilen är pigg de gånger den behöver sträcka ut vid eventuella omkörningar. Men… jag saknar att köra fort ibland. Det är ju jäkligt skoj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *