P r e m i ä r ! !

M å l s n ö r e t
T A C K !

Lugnet före stormen när jag i krispig vårmorgonssol lämnade hemmet samtidigt som barnen – Mattias var på plats i lokalen för att möta mattläggaren redan kl sju. Passade på att fånga pappen på fönstren tre timmar innan de kom att rivas ner av städfirman som putsade av rutorna inför premiären:

Torggatan/Drottninggatan, bästa hörnet!
stilla och krispig sol, en riktigt vacker morgon!


Nervös i vad som skulle kunna liknas vid scenskräck en kvart före utsatt tid trodde jag att jag skulle kissa ner mig. Fem gånger. Vad är det som gör att en blir kissnödig vid nervositet? Med två minuter kvar inser vi att någon saknas…!! En av fastighetsägarna som ska klippa bandet/slipsen med oss är inte på plats?! Mats Rydholm svarar på telefon; ”VA! Var det idag??” och jag dör lite men en halv sekund senare förstår jag att han skojar! Skitskoj. Verkligen! Och ytterligare tretton sekunder senare sveper han in hos oss, lika sprallig och glad som vi. Sicken start det kunde blivit! 😀

rött band i form av två knutna slipsar, vad bättre passar stans äldsta herrekipering :p

Efter en mycket kort tal av Mattias och ett något längre kort tal av Mats så klipper dom slipsen som Anita och jag håller i! Folket applåderar och ler vänligt och en spontan applåd avslutar ceremonin!

bästa klippet, ett slipsklipp! (foto: Anna P)


Det är oväntat mycket folk utanför och kön ringlar sig in i entrén som fylls av blommor, orkidéer mestadels men även bl a en rolig kaktus som passar fint med den vi själva placerat i vindfånget. Jag springer kvickt ner i källaren efter ett litet bord att ställa blommor på och sen ställer jag mig bredvid Mallias och möter besökarna som tar i hand och kramas. Det känns jätteroligt och nervositeten har minskat en smula för att till slut nästan helt försvinna. Det går fint, det är faktiskt mycket folk i butiken och kassan strular givetvis direkt vid första köpet så support-suppleanten Mats (ordinarie support har åkt till NYC för att fira tjugoårig bröllopsdag) får jobba lika hårt som jag med att lösa knutarna men sen rullar dagen perfekt. Det blir en del nödlösningar och kvicka släcka-elden metoder i affärssystemet men det viktiga är ju att hålla skeppet flytande och showen igång och det gjorde vi verkligen!

Många vänner och bekanter kommer och hälsar på och alla är positiva och uppmuntrande. Mina föräldrar lämnar jättefina blommor och jag var så glad och stolt att ha dom där och dela ögonblicket med mig! Det känns verkligen bra hela tiden och Anna å Sofie virvlar runt och säljer massor och Max också och Mattias säljer och är social och jag säljer bara lite för jag är inte så varm i kläderna men jobbar på att bli hetare. Vårt stora runda provrum används flitigt och ingen verkar tycka det är märkligt att byta om i en hiss :p Eller så är de bara hövliga 😀

Och blommor… jisses å mycket blommor! De flesta kommer i jord och kruka men alla tänkte inte på att vi säljer kläder, inte blomvaser, och de tiotalet vaser som tagits med tar snart slut 🙂 Orkidéer är som jag skrev i absolut majoritet och den ena vackra kreationen efter den andra radas upp. På andra plats kommer hortensia och andra utplanteringsbara varianter och jag ser en framtid på friland för flera av dom. Ytterligare lyckönskningsgåvor är t ex av bubblande art och årliga sommarfesten kommer skumma om vi inte hunnit dricka upp allt innan dess! Lite vackert pynt och smaskigt ätbart lämnas också över och jag känner lite att allas vänlighet lyfter oss och att hyllningarna är ett verkligt tacksamt och gott betyg över hur hårt vi arbetat!

såå himla glad blev jag personligen av den här oväntade buketten!
blommande vindfång och en Stockmann

Strax efter klockan sju stängde vi och låste för att avsluta kvällen i källaren med japansk omakase. Jag var heeeelt slut och blev en smula allergisk när jag skulle hålla ett kort tal… jag är så otroligt tacksam över att kunna kalla mig en i Lolles-familjen! Med kärlek och omsorg hjälper vi varandra genom vardagen. Och den vardag vi tillsammans genomlevt de senaste veckorna… ujuj, ja det blir nog inte värre än såhär 😀

M å l s n ö r e t
T A C K !
4 comments Lägg till din
 1. Hurra! 🙂

  Ps. har i flera år haft en stark teori (baserad på observationer) att när en ny verksamhet öppnar så köper folk orkidéer till lokalen. Kan vara för att de tycks leva länge?

  1. Jamen asså jag tror också att det är så många tänker, och brudorkidéer är otroligt vackra och tacksamma blommor att få och ha! Men… varför köper ALLA vita :p Eller iaf sisådär 97%! På rak arm kan jag bar komma på en som var i annan färg och nu när jag tänker på det så måste jag nog räkna för att få fram en sanningsenlig sammanfattning…

   Två klart festliga blommor fick vi iaf också förutom orkidé och hortensia. Den ena är en spretig tunn grön som passar skitbra hos oss och den andra är en kaktus. Jag tror att båda är köpta i blomsterbutiken vi använt oss av för att gröna till butiken lite och tjohej så bra det blev när den som sålde visste vart det skulle! Och för att inte framstå som korkad och sniken: jag är SUPERGLAD för ALL uppvaktning och för ALLA blommor!! Bah så ingen tror nåt annat!

   1. När ni ser hur den ni fick av oss blommar fram till oktober… Det är den tacksammaste, (vackraste?) och enklaste uteväxt i kruka jag någonsin sett.

    1. Den kommer sannolikt i kruka inom kort så återkommer med facit! Jag är väldigt förtjust i lättskötta växter i olik höjd så den får kanske sällskap av något?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *