R o s a

I n v e n t e r i n g
S ö n d a g s m y s

En dag på altanen med tjejerna blev det idag. Soligt nästan hela dan och i trädgården vajade nytvätt i vinden. Att det blåser lite mer idag gör ingenting när det är lä upp mot huset men när det mellan varven blev molnigt försvann värmen rätt kvickt.

På eget initiativ förhandlade dom maskrosor mot glassar och trots att dom plockade trehundra blommor är gräsmattan fortfarande gul 🙃

Maskrosor byts mot glassar!
Räknar fångsten för att se hur många glassar det blir 🙂


På kvällen skuttade jag ner till butiken för att byta av Mallias inför stängning – så han kunde cykla hem och tända grillen. Vi fördelar hushållsarbetet som sådant att när barnen undrar vad vi ska äta får jag stora skälvan. Frysta köttbullar och pasta funkar till lunch liksom, men en fredagskväll ska kanske vara festligare än mackor och yoghurt? Således bidde det en bättre lösning att vi bytte plats och gifvetvis strulade allt när jag skulle räkna kassan så jag var hemma en halvtimme senare än beräknat 🙁 Det är många barnsjukdomar vi behöver reda ut med det där affärssystemet som jag har stort förtroende för men som ännu inte är helt anpassat efter våra behov.

Naturen är verkligen underbar nu. Det gäller att stanna upp och ta vara på de här veckorna för Sverige är aldrig så vackert som några få vårveckor om året. På vägen hem från stan passerar jag Bryggaregatan där detta gamla fina hus snart är ett minne blott, när förtätningshysterin och oviljan att bevara fått säga sitt.

Bryggaregatan 11 maj kl 19:11

Jag förstår att stan måste få förändras men förstår inte att allt gammalt måste försvinna? Och en sak som alltid ”glöms bort” av byggivrarna är att de människor som idag bor i de gamla fastigheterna som rivs inte bara blir hemlösa under byggtiden utan dessutom sällan har möjlighet att köpa bostad i de nya fastigheterna. Dvs. ”25 nya bostäder” betyder kanske bara 10 nya lägenheter, men femton bostadslösa familjer 🤨

Fast just nu njuter jag av det gamla och vackra i vårskrud och försöker att inte tänka på hur stort, mörkt och ogrönt det sannolikt blir sen!


Som avslutning på denna fredag dök jag i badkaret. För att matcha näsan som varit i solen idag hjälpte Milla mig att lägga några rosa slingor i håret: Sicken tur jag har som har en fixpysslig åttaåring att assistera i såna här sammanhang!

I n v e n t e r i n g
S ö n d a g s m y s
4 comments Lägg till din
    1. Får la fråga henne! Problemet med ditt fina hår är att det är såpass mörkt att det nog inte syns att lägga färg i det och bleka får hon inte göra (för mig!) på många år än 😀

      Hon är förresten laddad för sin shoppingdag med dig. Ni/vi måste försöka boka in en eftermiddag ihop för er!

  1. Men det där är ju ett jättefint hus! Nu kan jag ju inte se skicket på det, men borde ju vara attraktivt på marknaden. Förtätning i all ära, men det finns ju mer eller mindre bra platser för det…

    1. Visst är det fint! Jag tror inte det är nåt fel på huset, det är bara för litet och ligger på en jättestor tomt med potential att bygga stort på. Min pappa sålde för några år sedan fastigheterna på sin granntomt, liknande dom på bilden, och dom ligger nu i plan att rivas. Det är två nästan hundra år gamla hus, det ena har kakelugnar i flera rum men det ses väl inte som särskilt viktigt i sammanhanget. Att hela den affären dessutom aldrig blivit av om köparen varit ärlig med sina planer att gå ihop med ett av stans större fastighetsbolag och riva hela västra delen av kvarteret spelar ingen annan roll än moralisk, men jag gissar att det finns folk som har fått mycket pengar på sitt konto och en ganska knölig samvetskudde att sova på varje natt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *