B a c k a D u r m a z

M o r g o n j o g g , u n d e r h å l l n i n g & h e m f ä r d !
R u l l p r o m e n a d

Midsommardagen. Framför egenkomponerad storbildsskärm satt vi på nålar i 120 minuter plus för- och eftersnack och ja…jag skrek fula ord om domaren så det skallrade i grannarnas fönsterrutor när Durmaz glidtacklade Timo Werner och det är jag inte stolt över nånstans men idrott är känslor och det kändes sååå orättvist att ha blivit snuvade en straff och nu detta, i femte övertidsminuten. MEN! Sverige spelade ljuvligt tajt och även om dom var nervösa med boll (inte så konstigt när den under 76% av matchen var mellan tyska fötter) så kändes det ändå helt okej. Världsmästarna var ju bättre. Så det kändes alltså helt okej tills Mattias öppnade Twitter-appen.

Efter Sveriges förlust mot Tyskland i gruppspelet, 23juni18

Då sänkte sig mörkret och jag förtvivlar det hat så många människor har i sitt hjärta och känner sig tillåtna att uttrycka. Håll käften satans avskum och flytta till en öde ö vill jag vråla men istället bekämpar jag elden med eld och sprider motstånd så fingertopparna blöder. Men vi har en likhet, rasisterna och jag, för inte heller i min värld är alla människor lika mycket värda och jag har svårt att uttrycka mig civiliserat om den klick personer jag håller lägre än kackerlackor och mygg. Hatiska rasister är lika lågt på skalan som våldsmän, sexister och homofober. Dom får samsas med torskar och får hålla näsan över ytan tillsammans med hallickar, drogkarteller och människosmugglare. Vi sitter alla i samma båt i livet, men sjunker den, då finns det några jag hoppas blir utan flytväst.

Min förhoppning nu är att vindarna vänder. Jag vill tro att människor vaknar upp, att normerna förändras, att de som högljutt hatar ska förstå att de inte får uttrycka sig på det viset. Kanske några till och med inser att de har fel. Den stora tysta massan växer till en stor vänlig motsägarmassa. Människor med starka röster; journalister, artister, politiker och andra ”kändisar” tar plats och syns. Jag gläds åt det massiva motstånd hatet ställs mot! Individen har ett ansvar! ALLA individer har ansvar för sina handlingar. Var snäll! Var eftertänksam! Stå upp mot orättvisor och hat!

Solidaritet, omtanke, jämlikhet, frihet, medmänsklighet och vänlighet. Det är DET som är viktigt och riktigt och vi får inte stå tysta när missunnsamhet, okunskap, inskränkthet och hat tar plats. Tillsammans är vi på den generösa och vänliga sidan starka!

M o r g o n j o g g , u n d e r h å l l n i n g & h e m f ä r d !
R u l l p r o m e n a d
2 comments Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *