N i c e B e a c h

R i v i e r a N i g h t
P a r c d u C h â t e a u

Staden Nice ligger precis vid havet och är en av de städer som har stranden såattsäga mitt i stan. Jag som är väldigt svag för strandpromenader är extra svag för city-varianter och här på Promenade des Anglais kan du flanera vilken tid som helst på dygnet (vi testade alla utom sent på natten) och det blir liksom aldrig trångt. Efter det vidriga terrordådet på Frankrikes nationaldag 2016 har det satts upp många barriärer som gör det svårare att ta sig in med fordon på strandpromenaden. Det var sent på kvällen som en lastbil körd av en 31-årig rejält sjuk och störd person under 2 km mejade ner flera hundra människor på sin väg. 86 av dessa förlorade livet. Det känns ofattbart att förstå hur nära döden ligger när vi promenerar längs det turkos havet och jag har avsiktligt inte läst på för mycket om det fasansfulla. Men visst är en mer vaksam numera. Studerar omgivningen på ett helt annat vis idag än för några år sen. Ändå vägrar jag gå omkring och vara rädd. Den tillfredsställelsen vill jag inte ge någon!

Promenade des Anglais, mot sydväst, flygplatsen nästan precis mitt i bilden

Nå. Nån härlig sandstrand rör det sig inte om 🙂 Det är stenar i olika stor storlek och det gäller att balansera för att hålla sig på benen. Att försöka ta sig i och ur havet snyggt, det är bara att glömma, för inte ens med badskor går det att förflytta sig stiligt uppför det branta strandbrynet! Men vackert är det. Otroligt vackert!

M traskar mot en plats för oss att sola på stenarna
Ponchettes-stranden mot öster, slottsberget i bakgrunden och solstolarna på Plage Beau Rivage precis bredvid
Vi fotar för Lolles!
Stenstrand – helt annorlunda än något jag nånsin badat på!
Mallias färgmatchad och i motljus
Jag är också färgmatchad, och i halvt medljus 🙂
lunch på stranden!
strand i detalj
det bästa och finaste sällskapet på en stenig strand!

Tro det eller ej, men jag badade faktiskt! Bildbevisen på det håller jag dock för mig själv 🙂 på den sista bilden ovan kan en se hur brant det i strandbrynet. Kolla vinkeln mannen i bakgrunden har när han går ner i vattnet!

thai-tunika funkar kanon på fransk strand!


Vi lämnade stranden tidig eftermiddag för att göra oss redo för nästa aktivitet: bubbelvin på slottsberget! Projektet på hemvägen var att köpa plastglas. Hade väl tänkt hitta nått charmigare än de floursköljningsmuggarna vi fick tag på, men snålheten bedrog charmigheten 😀

R i v i e r a N i g h t
P a r c d u C h â t e a u

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *