V M – p r e m i ä r

S u p e r n i c e !
R i v i e r a N i g h t

Inledde dagen med frukost på våning två. Konstaterar att vi svenskar är grymt bra på två saker: effektivitet och miljöekonomi. Små burkar med yoghurt, marmelad, nutella etc och minikartonger med flingor där knappt hälften är en normal portion. Men imorn blir det croissant till kaffet! Å så skippar jag yoghurten till förmån för smarrig ost och olika skinkor!

Förmiddagen spenderade vi på taket. Inledningsvis en behaglig molnskugga på solstolarna och vi har nästan ensamma. Framåt lunch skingrades moln och dis och vi fick också sällskap av fler omkring oss 🙂

Molnigt och rogivande på taket!

Solen spricker fram och planen lyfter i ett från flygplatsen som ligger i andra änden av bukten ✈️

Kl ett går vi ner på rummet. Vi upptäcker efter en kort stund att Mattias mobil är borta. Den är inte inom räckhåll för hans klocka och han åker upp till taket för att se om den är upphittad. Personalen visar sin franska sida och lämnar efter nonchalant och snorkig uppsyn över telefonen som ligger omhändertagen i baren. Hyfs vs Frankrike 0-1.

Granne med vårt hotell ligger en restaurang med storbilds-tv på uteserveringen. Vi blev tipsad om den på hotellet och när vi passerade igår kväll blev vi välkomnade tillbaka idag. Fast nä. När vi på den inte alls fulla serveringen försökte få sitta så vi båda skulle se tvn fick vi nobben och blev hänvisade ett bord där en suttit med ryggen till. Ryggen vände också servitören mot oss just som vi diskuterade och då blev jag arg på snorkfasonerna och trampade därifrån. Turligt var vi ute i god tid och kunde leta upp en bistro nere i gamla stan där vi välkomnades och personalen arrangerade om lite så vi båda skulle kunna se. Och sicken match! Är ganska säker på att domaren inte kommer döma fler matcher detta VM 🤨 Sverige tog inte heller vara på sina chanser och Markus Berg ligger inte heller sen innan högt i kura hos mig. Två missade, fina chanser och domsluten emot sig å jag trodde det var kört. Då vill domaren plötsligt ha tv-bilder (bytt för i år!) och Andreas Granqvist gör skäl för kaptensbindeln när han säkert och läckert nätar ett lågt straffskott i nedre högra hörnet. Sicket jubel!!

Efteråt promenerade vi runt ett slag, bl a i gamla stan, längs havet på Promenade des Anglais och slutligen upp i stan.

Fransk arkitektur gör sig bra mot blå himmel 💙☀️
Grekiska konsulatet i ett vackert gammalt hus
Hektisk citypuls varvas med lugna bakgator
Även gågatorna myllrar av liv
Kamouflering till beachen huttade vi på Galerie Lafayette. Tyvärr inte i min storlek dock 😣
Värmen mellan husen är överkomlig i skuggan
Balkonger och utsmyckningar
Samma återkommande härliga kulörer på husfasaderna!
Överallt vackra hus, även här, utanför gamla stan

Det ligger en klibbig värme över Nice men vi njuter i hettan. Hemmaa i Varberg är det tydligen grått å kyligt. Hyfs/vardagen vs Nice 2-1. Imorgon tänkte vi skutta i plurret! Stranden är stenig men vi är mjuka så det borde funka. Solkräm anbringas imorn. Idag körde vi utan men det var molnigt i förmiddags… men sen klarnade himlen upp och vi har fått lite färg på nosen båda två!

S u p e r n i c e !
R i v i e r a N i g h t
4 comments Lägg till din
  1. Så bra att ni har det bra!
    När vi inland besökte Frankrike under 80-90 talet brukade jag alltid inleda samtal med att fråga om de kunde engelska, vilket de ofta kunde ”ö littöl”, när jag då svarade att jag kunde ”ö littöl” franska och undrade om vi skulle prata engelska eller franska och då blev svaret alltid (utom en gång) Francé, vilket gav mig ett övertag (och ibland oärligt prisades för min utmärkta franska) och bemöttes med hjälpsamhet!

    Vad gäller den vackra arkitekturen tror jag att en del hus är mer Italienska än franska (den röda färgen bl.a) eftersom Nice hetat Nizza i omgångar, men från början, när den bildades av grekiska sjöfarare på 300talet nångång hette den Nikaia efter Nike …som ju ni har en liten hemma❣️

    1. Här pratade typ ALLA engelska, många t o m BRA engelska och de gånger Mattias försökte med lite franska så blev han ändå alltid svarad på engelska 🙂

      Ja visst doftar det Italien om många hus. Hela gamla stan kunde ju lika gärna vara Venedig såsom jag minns det! Vackert är det iaf, och av dom allra flesta fick vi ett trevligt och artigt bemötande så Nice får fyra tassar av fem i slutbetyg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *