K v a r t s f i n a l 🇸🇪 ⚽️

N a m n s d a g & m o d e l l m a k e (p l u s B u r g a r t u g g ) !
S t r a n d d a g (& o t u r )

Nästan direkt efter att åttondelsfinalen mot Schweiz blåses av i tisdags kväll ringde jag Societén och bokade platser på parkett framför kvartsfinalen. Det är flera krogar i stan som visar matcherna, varav åtminstone två på utomhus-skärmar, men eftersom vi jobbade till klockan tre hade vi ju inte möjlighet att vara på plats förrän tidigast halv fyra. Med avspark kl fyra ville vi välja ett ställe där vi kunde boka bra platser som skulle vänta på oss utan att riskera hamna utan sikt mot TVn. Extra skojigt var att vi fick med min mamma och en annan familj så vi var ett litet glatt sällskap som traskade ner från torget efter stängning! Kan väl erkänna att jag bad mamma vrida om låset på dörren några minuter innan tre – och då hade vi inte haft kunder på tio minuter 🙂

Peppade svenska fans i Societetsparken!

Sansad vilopuls under matchen… NOT! Halvvägs in i andra halvlek är det ännu inte helt avgjort.

Efter matchen kände vi oss faktiskt helt okej. Vi landade mjukt i att resultatet var rättvist och jag är mäkta imponerad av Janne Anderssons gäng! Att sluta på delad femteplats i ett mästerskap, som en av de åtta bästa lagen i världen, bäddar gott inför EM om två år. Att det iofs var fem lag av dessa åtta som var just europeiska sätter jag i kolumnen ”VM som går i Europa” och räknar faktiskt med att vi har medaljchans 2020! Det är ett helt annorlunda upplägg på detta EM förresten och kanske ska vi beroende på lottning försöka få biljetter till matcher i Köpenhamn och/eller München? Och nog är det med facit i hand nu jäklans trist att inte Stockholm (eller Solna) blev tilldelad några matcher! Mer om upplägget kan du läsa här på Wikipedia.


Nå. Mattias satt iaf kvar en stund och pratade med den i sällskapet som inte gått hem eller till jobbet och kidsen skuttade omkring på lekplatsen runt hörnet. Sen skulle vi gå hem var det tänkt men Millas ena flipflop hade gått sönder så vi skulle bara pausa lite i bärandet men hamnade på Nami för kvällsmat. Asså, jag är noob på japanskt men det här är sååå himla gott! Och mat lika vacker för ögat som för gom och mage är ljuvligt att få njuta! ❤️

Vi förlust-tröstade oss med fantastisk Sashimi (närmast i bild) Maki (suddigt i fonden), Nagiri och Karaage (utanför bild)

En av tre desserter vi delade på. Otroligt smaskigt och perfekt avslutning på måltiden!


Jo just det ja. Innan vi lämnade Societén rumlade de två yngsta tjejerna runt på dansgolvet till musik dj:n gulligt satte på för dom! Det kändes märkligt att se dom skutta runt där, på ett golv jag själv haft så mycket roligt på och som dom sannolikt själva kommer ha många asballa timmar på om några år!

De små har kul på dansgolvet: om tio år står dom sannolikt här igen 😁
N a m n s d a g & m o d e l l m a k e (p l u s B u r g a r t u g g ) !
S t r a n d d a g (& o t u r )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *