G e t i n g t å

R o a d t r i p / d e l 4 ( f e l p l a n e r i n g )
L o l l e s S o m m a r f e s t 2 0 1 8 !

Igår kväll kom vi hem från vår resa. Eftersom Mattias kört alla andra sträckor föll det helt rättvist på min lott att köra hem från Nacka. Jag skötte mig ganska bra tycker jag och fick bara frispel en enda gång och det var på en husbil som taskmörtkörde. Å så blev jag lite trött på den femtioåttonde bilen som gick ut precis framför mig i omkörningsfilen när det spöregnar. Och jag kommer i högre fart bakifrån. Jag var oerhört duktig på att inte ligga i vänsterfilen mer än apsilut nödvändigt (det är ju lag på det numera) men det finns nåt som ”planera sin körning”. Det är det många medtrafikanter som inte lyckas så bra med. Om deras planering inte är modifierad till ”planera så jag förstör för andra så mkt som möjligt”. Isf är det många som gör ett kanonbra jobb på vägarna vill jag lova!

Idag har jag knappt lämnat huset på hela dan. Min kliande vänsterfot och jag tog en kort promenad ner till flaggstången, halade ner vimpeln för att lösa upp de två knutar den äääntliiiigen fått (efter att ha suttit uppe ända sen skolavslutningen! helt ofattbart lite vind den här sommaren alltså!?), hissade vimpeln igen, tassade runt till altanen på framsidan och gick sedan tillbaka till baksidan där jag sen satt i sporadiska solen ungefär halva dan. Bevis på min oändligt korta promenad kommer här, vänligen försök förstå hur illa det där jäkla getingsticket kliar… nog anas det en rodnad runt vänster lilltå?

På altanen på baksidan är trallen från ’63. Imponerande bra kvalitet på det trä’t måste jag tycka!

Gräsmattan har fått regn på sig, massor av regn, så den är fortfarande gul och död men numera också svampig i konsistensen. Bra studs om jag velat göra jumping jacks gissar jag!

Den gamla trappan till altanen på framsidan är original från när huset byggdes 1957. Bra sten och bra gjutet som hållit för alla naturens påfrestningar i drygt 60 år—

Trallen på framsidan la vi över den gamla klinkersen för några år sen. Min fot kliar enormt mycket!!

Tillbaka på baksidan, under min älskade hortensia, frodas maskrosorna. Och min fot kliar…

Dagsens utsikt. Min backyard.

Jag hade förresten min finaste gamla tisha på mig idag!

Tur att jag höll mig hemma idag med tanke på det strålande humör jag varit på! Speglas i klädvalet 🙂
Den kändes bra eftersom jag är rätt sur på vädret som envisas med att vara shitty just när jag har mina ynka veckor semester. Eller semester å semester. Det blir ju en del jobb ändå 😀 imorrn t ex inköp i Helsingborg och typ tolv timmar hemifrån! Det är ett glammigt liv att vara klädhandlare :p

R o a d t r i p / d e l 4 ( f e l p l a n e r i n g )
L o l l e s S o m m a r f e s t 2 0 1 8 !
4 comments Lägg till din
 1. Kul att du använder uttrycket ”taskmört”, har bara hört en person säga det tidigare och därför trott det var norrländskt. Men kul att det finns söder ut.
  Mindre kul med medtrafikanter som jäklas…

  1. Jag tror att det uttrycket används här nere på västkusten, i alla fall gjorde det det förr! Jag tycker det är rätt fint, om än det är synd om mörtarna som väl inte är taskigare än nån annan firre tänker jag 😀

   Ja… tänk så mycket irritation som sparats om en del tänkte sig för lite då och då…

 2. J a
  Ja det syns att det kliar! Jag gillar att jag skymtar sarkastiska Ullis lite. Du har varit väldigt… Hm… Polerad 😜 på sistone. Sånna här inlägg är mycket roligare att läsa 😉😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *