H ö s t i n k ö p / S S 1 9

S k o l s t a r t !
S c h e m a l ä s a r p r o f f s

Alla är såklart inte överdrift intresserade av mitt/mina jobb men eftersom detta är min vardagsblogg blir det naturligt för mig att dela med mig av vad vi sysslar med på dagarna. Att berätta om glada, nöjda, roliga eller knasiga kunder kan bli lurigt som egenföretagare (mina privata åsikter blir liksom inte privata har jag märkt) så jag håller mig på mattan och visar lite av det ”ofarliga” istället 🙂 En hel del av inköpen för nästa säsong är t ex redan i hamn! Redan tidigare i somras visade jag en sneakpeek på ett nytt märke hos oss, men även dom flesta av våra gamla och omtyckta leverantörerna har gjort bra ifrån sig. Därför får dom vara med och leka nästa år! En liten sammanfattning av godbitarna som börjar dyka upp runt jul kan jag inte låta bli att visa. Framför allt för att jag tycker det är skoj att få visa lite av det vi köpt, men också därför att jag har mobilen full av foton som skriker om att få vara med på bild i nosarna!

Följande tre märken träffade vi i Stockholm på ”semestern” i förra veckan:

Oscar Jacobson

Stilrent hos OJ, modellen bär mycket elegant upp den här blazern trots att den inte är perfekt i storlek 😀

Barbour

Sortera och välja ut… det är pirrigt och lite nervöst att välja ut vad som ska säljas i butiken.
Glada kortärmade skjortor i hundra olika färger
Barbour är i huvudsak kända för sina vaxade jackor, bra funktion för oss på västkusten!

Tommy Hilfiger

Klassiska back to the roots pikéer med en touch av guld i loggan som vuxit i storlek
Äntligen vågar vi oss på en jeansjacka, och vad passar väl bättre då än en från ett redigt åttiotals-brand
En sandfärgad jacka att värma sig med vid vårelden kanske?


Häromdan var Mattias och jag nere i Helsingborg för en heldags inköp. Vi började med en rejäl sejour hos Gustav och ett företag som är en av Lolles trygga och rejäla ryggrader…

Stenströms

Mönster lite utanför boxen! En kaktus som känns mjuk mot kroppen t ex 🙂
Hankies med motiv hämtade från Côte d’Azur var vi såklart tvungna att köpa hem :p
Vi sorterar mönster, kragar, storlekar och modeller… hjärngympa verkligen!

…och avslutade med mjuka tyger hos en av våra nyare leverantörer i butiken. Plaggen är tillverkade i Italien och håller hög kvalitet och genomarbetade detaljer (jag hör ju att jag låter som en säljare nu :D)

Hansen and Jacob

Stora loggor kommer hos alla leverantörer i vår
Jordnära färger, med blommigt inslag.
Blev förälskad i den här loafern! Hoppas verkligen den kommer i produktion!


I Stockholm passade vi (eftersom vi faktiskt hade semester) också på att träffa våra vänner på Meyer och Digel för att plocka ut lite varor. Det är härligt att ha en grym relation med sina leverantörer, jobbet blir extra roligt när en har skoj på jobbet ju, men… några bilder har vi inte därifrån. Mötet var ju liksom lite informellt och kantades av kaffe, öl och whisky :p Som sagt… det är fantastiskt skoj att vara vän med sina kollegor!


Ett par foton från det där märket jag hintade om i somras blir det iaf.

Hackett

Prins William är självfallet ansiktet utåt för Hacketts polo-kollektion: pikéerna funkar lika fint framför grillen som till häst!
Mjuka toner och material doftar hav och lockar till bad!
Aston Martin-kollektionen är enorm och dyr och lite överkurs för oss, men vi plockar några russin ur kakan såklart 🙂

Hackett har inte haft någon agentur i Sverige på ett tag och vi blev himla glada när dom själva hörde av sig till oss i våras för att höra om vi var intresserade av att börja sälja deras plagg i butiken. Eftersom samma agent sedan hundra år också jobbar med det brittiska bomulls-företaget Sunspel kunde vi såklart inte låta bli att även köpa in lite från deras baskollektion som börjar trilla in i butiken under hösten. Vi gillar att produktionen finns i Europa och även om prisbilden blir lite högre hoppas jag konsumenten är med på tåget och gillar idén att betala ärlig lön till sömmerskorna, att korta transportsträckorna för färdigt plagg och att uppskatta känslan av exklusivitet ett plagg tillverkat för hand faktiskt har.Nu ska jag inte skriva jobb-nosar på ett tag tror jag. Iaf inte så renodlat som det här! Det finns ju andra ämnen som ligger nära till hands: t ex är det ju snart val… och jisses så nervös jag är inför det…

S k o l s t a r t !
S c h e m a l ä s a r p r o f f s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *