R o a d t r i p / d e l 1 ( K a l m a r s u n d s p a r k e n )

F ä s t n i n g s b a d e t
R o a d t r i p / d e l 2 ( k r i s t a l l b r ö l l o p / w a s p )

Årets varmaste dag packade vi in oss i brumbrumbilen och drog österut: destination årets sommarstad – för typ fjärde gången eller nåt 🙂 När vi passerade djupaste Småland hissade jag ner sidorutan för att spotta snus (skoja bara, skulle bara se om du läste ordentligt) eller okejdå, för att känna på luften och den var len som ljummen sammet mot min hand! Då visade termometern på panelen 32 hysteriska grader 🤪

Väl framme vid målet, vilket tog sin lilla tid eftersom varken Safari eller bilens GPS visade korrekt och Kalmar är en lika omöjlig stad att köra bil i som Varberg, fick vi lyckligtvis rummet direkt 👍🏻 Vi kunde parkera i garaget och tog hissen direkt upp till vår våning men fifan för rum högst upp under plåttak på sommaren… garaget förresten, som tur var var Mattias kvick på backen annars hade vi fått vipporten rakt över huven!! Jag, som stod utanför bilen just då, sprang fram för att försöka stoppa porten när den automatstängdes, men den brydde sig inte om mig utan drog ner i backen med en duns. Snacka om vissen start det hade bliddit på den här roadtripen…

Nå. När vi svettats en stund på rummet var det dags att promenera bort till ett badställe ca 2 km från vårt hotell. Under den halvtimme det tog att gå till Kalmarsundsparken hann vädret växla från blå himmel och sol till grå himmel och västkustblåst. Asså mäh. Men ungarna ville såklart bada ändå, så efter snabblunch i form av glass gick vi ut på bryggan.

Solen bröt försiktigt igenom precis i början!
Sen var molntäcket så tjockt att det kändes som kväll fastän klockan bara var strax efter tre på eftermiddagen!?
Badtöserna lika glada ändå såklart 😁💨🌊
Tandemhoppen var initialt lite haltande 😜
Men sen synkade dom fint!

En kan nästan tro att vi samlar på badbryggor den här sommaren men det har faktiskt blivit så av en ren slump. Bryggorna kastar sig på oss som sylt lockar en geting! Här ovan testar vi (ehum, ”vi”) iallafall att skutta i bräckt vatten från en ganska hal brygga i Kalmar sund.

Betyget blir fyra plask enigt dom som inte var tvungna att passa väskorna 😜 Det däringa solglasögontricket funkade som du ser inge vidare idag. Sicken bedrövlig otur att molnen som enligt bofasta kalmariter knappt synts på hela sommaren envetet måste visa sig just idag!? Prognosen är dock trevligare för imorn så någon annan kanske kan få lov att vakta väskorna då?

Vädret är verkligen skitdåligt, men iaf varmt!

Efter ett par timmar ungefär samlade vi ihop oss och gick tillbaka till hotellet. Eftersom Millor hade skoskav av sina nya flipflops gick dom andra två i förväg. Ett smart drag att dela på oss också pga slippa trängas i duschen!

Milla och Kalmar slott del 1
Milla och Kalmar slott del 2


På kvällen sen var vi bjudna hem till familjen Sjögräs (som vi lärt känna på Koh Lanta) och vetnivad, här på denna sidan får dom tydligen grilla numera så vi åt en görsmaskigt kol-webrad måltid. Som vi saknat grillat! På vägen hem promenerade vi förbi en liten badplats där det enligt uppgift skulle finnas mareld och jaaa, det glittrade som fyrverkeri i vattnet! En häftig upplevelse (som jag inte ens försökte fånga på bild eller film) och det väldigt trötta yngsta barnet fick plötsligt god energi att vandra hela vägen till Calmar Stadshotell! Att en liten kaninfamilj dessutom stack fram nosarna utefter promenaden sammanfattade de tre kilometrarna hem som en mestadels trevlig dans 😁 Naturen gav oss medvind kan en säga, och vi drog nytta av vågen och surfade glatt rätt ner i sängarna och tjejerna somnade gosigt.

Nu hoppas vi på sol och badväder imorn. Vi tänkte prova en annan badplats, med det passande namnet Kattrumpan. Mattias å jag firar dessutom femtonåring bröllopsdag så sol, glada barn och bad vore verkligen lyckosamt ❤️

F ä s t n i n g s b a d e t
R o a d t r i p / d e l 2 ( k r i s t a l l b r ö l l o p / w a s p )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *