R o a d t r i p / d e l 2 ( k r i s t a l l b r ö l l o p / w a s p )

R o a d t r i p / d e l 1 ( K a l m a r s u n d s p a r k e n )
R o a d t r i p / d e l 3 ( f e b e r / d e p å s t o p p : V ä s t e r v i k )

Ny dag, femtonårig bröllopsdag, nytt (gammalt vanligt) sommarväder och ny brygga! Och onödigt närgångna insekter 🙁 Men vi tar det från början:

Älskade Mattias, vi hade ju bestämt att inte ge varandra något idag! Ändå väntar ett litet paket på min stol vid frukosten som du med lite hjälp smugglat dit!

Frukost med en överraskning!

Du är en lurig, underbar, omtänksam, rolig och fantastisk person att få dela sitt liv med! Dessutom är du snyggare idag än när vi träffades, de grå tinningarnas charm klär dig älskling 😁 TACK för våra första femton år som äkta makar, nästa år firar vi tjugo år ihop 😘


Calmar Stadshotell serverar en bra frukost. Lite ostädad och ojämn i sin presentation, men klart godkänt utbud. Massor av pålägg och flingor, fräscha grönsaker, nybakt bröd. Kaffet får lågt betyg men iskallt vatten och sashimi väger upp och jag ger frukosten 4 goda mackor i betyg.

Milla åt pannkakor så det stod härliga till!

Efter ett ganska kvickt pitstop på rummet packade vi ihop oss för Kattrumpan. Japp, badplatsen heter så och ligger bara några hundra meter från Stortorget. Här finns lagom stora gräsytor, flera fikabord – varav ett tillgänglighetsanpassat – och badmöjligheter för alla. Vi valde givetvis badbryggan och det skuttades miljarders gånger ner i vattnet!

Hejhopp vid Kattrumpan!
Änna märklig färg å konsistens på det där bräckta vattnet 🌊
Milla gillar sommaren…
…och poserar fram sina gluggar…
…med kanintänderna i fokus!
EmmaLi i motljus 🌸

Sen hände en väldig dum sak. När jag skulle duscha av mig sjövattnet la sig en geting precis där jag skulle sätta min fot. Således stack den mig, vilket är fullt förståeligt med tanke på att jag trampade på hen… men asså… satanigatan vad ont det gjorde 😣😢 Att det svärmade en massa getingar vid duschen såg jag ju, men att de skulle lägga sig på backen hade jag inte en tanke på.

Tån blev stel och varm och halva foten värkte. Mattias skuttade kvickt till hotellet för att hämta antihistamin men nåt alsolsprit har jag för ovanlighets skull inte packat med 🙁

Mallias har hämtat antihistamin 😘
Getingstucken lilltå 😣

Resten av familjen var fikasugen så dom vandrade upp till ett mysigt litet fik precis ovanför badplatsen. När dom kom tillbaka hade dom kaffe i pappmugg och två padsar indränkta i äppelcidervinäger. Dessa padsar applicerades på min tå och vips kändes det MYCKET bättre! Och sicket jäkla gott kaffe! Och två minuter senare landar en elak geting på Milla och helt oprovocerat sticker den henne 😡 lilla Millan så ledsen hon blev, och förvånad. Hon stod helt still och blev ändå attackerad. Skäms dumma geting. EmmaLi galopperade genast till lilla caféet för nya padsar och tänka sig, en halvtimme senare var getingsticket nästan som bortblåst! Sicket trolleri! Här ska köpas små plastflaskor för alsolsprit (eller äppelcidervinäger).

Badplatsen Kattrumpan får ☀️☀️☀️☀️ och lilla mysiga Caféet ☕️☕️☕️☕️🍩!

Sensommaridyll, lugnt å skönt! Fast torrt.
Gör gifvetvis stolt reklam för hemstaden 😁

De småländska getingarna får i avsaknad av Expressens betyg-emojis ett ❌

Nu får vi se hur resterande resa går för min fot. Tur att flipflopsen, förutom nickelallergi då, är bekväma och dugligt estetiskt tilltalande. Allergin gör nog dock att jag måste försöka trycka ner tån i mina espadrillos inom en snar framtid iaf…

R o a d t r i p / d e l 1 ( K a l m a r s u n d s p a r k e n )
R o a d t r i p / d e l 3 ( f e b e r / d e p å s t o p p : V ä s t e r v i k )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *