R o a d t r i p / d e l 3 ( f e b e r / d e p å s t o p p : V ä s t e r v i k )

R o a d t r i p / d e l 2 ( k r i s t a l l b r ö l l o p / w a s p )
R o a d t r i p / d e l 4 ( f e l p l a n e r i n g )

Vi vaknade med en liten kamin i bäddsoffan imorse. Vi befarar förkylningsvirus med bihåleinflammation eftersom hon har ont i halsen och i pannan. Kanske är det bakterier i vattnet här på ostkusten (algblomning) som kan vara boven? Alla brygghopp har gifvetvis gett en mängd kallsupar med efterföljande genomsköljning och redan igår kväll på middagen klagade lilla kvart-i-elvaåringen på ont i bihålorna i pannan 🙁

EmmaLi låg alltså kvar på rummet medan vi andra åt frukost och kryssade mellan kändisarna i buffén. Jag har dålig koll på ungdomsstjärnorna från Rixfm-festivalen (och min guide låg ju i sängen och slumrade) men jag kände iaf igen Laila Bagge och Ebbot och jag tror att jag kan ha råkat godmorgon-le mot Doug Seegers (de båda senare uppträdde igår på Kalmar Stadsfest). Möjligen svepte också någon som kan ha varit Anton Hagman och en som jag inte vet vad han heter förbi med goa mysbrallor. Mer kändisspotting: Igår satt Peg Parnevik och åt lunch när vi kom tillbaka från stranden och vid hissen hejade jag artigt på en som Milla tror var Mohombi (japp, jag har googlat namnen :D). Fast eftersom jag har så dålig koll på kändisar så krävs det en del för att jag ska bli starstruck. Som när Krister Claeson handlar hos oss på jobbet t ex 🙂 Fast Ebott är rätt cool förstås.

Nå. För att förenkla bilresan och sträcka på benen en smula planerade vi in ett depåstopp mellan Kalmar och Norrköping. Först hade vi tänkt åka till en badplats i Gamleby, men när sjukdomen kom på besök bestämde vi om och landade i Västervik på vinst och förlust. Lunch fick vi och benen blev sträckta vid gästhamnen i ett område jag tror kallas för Tändstickan. Grått och blåsigt väder men behagligt lugnt med folk:

Café, butik och restaurang Smedjan
En bensträckare: Milla Style :p
Nu i slutet av säsongen behöver en inte trängas direkt
Gråsparvarna (och nån pilfink tror jag) var närgångna och hungriga

Bilen stod parkerad en kort promenad bort, runt hörnet mot vad jag tror är de fasta båtplatserna i Västerviks Gästhamn. Tydligen har det blåst rejält här nyss… eller så är det här en vikbar modell?

Det blir enkelt att polera toppknoppen när den är i markplan 😀
Glasfiber i närbild

På översta bilden ses i bakgrunden förresten det beryktade bygget Björn Ulveus varit inblandad i. Snyggt, men inte i närheten av lika allmäntillgängligt som utlovat om jag förstått det rätt?

När vi kom runt hörnet på Vandrarhemmet (med pool, Milla mycket imponerad av hur lyxigt det var) blev det helt lugnt och då kände en att temperaturen fortfarande är ganska hög. När så solen kvickt visade sig, då blev det riktigt varmt och kvavt. Jag kan inte låta bli att hoppas på att prognosen för våra dagar i Nacka/Stockholm ska ändra sig: den lovar regn hela söndagen som är vår lediga familjedag där vi tänkt göra en utflykt till skärgården. Å även om Emmi är sjuk så spelar vädret roll eftersom vi har bokat ett rum med stor terass som vi isf kunnat ha mys på… Fast nu har vi gått händelserna i förväg, vi är på bilderna fortfarande kvar i Småland:

Utsikt in mot Västervik
Solen tittade kort fram och då blev det varmt!
En svanfamilj och våra älskade ungar!

Vi passade på att köra genom stan på vägen norrut. Dels för att få smaka på stadskärnan, men också för att passera ett Systembolag:

Utsikt mot Stadsparken i Västervik från parkerade bilen medan M shoppade öl


Väl framme på hotellet i Norrköping (ett av dom där gamla Esso motellen som Scandic köpt upp) gick vi upp på rummet och vilade. Enligt vad vi hört har det varit otroligt varmt på just det här hotellet i sommar. Inte så konstigt såklart men vi önskade oss ett så svalt rumt som möjligt och vi får nog säga att önskningen gått i uppfyllelse. Och efter bara tio minuter knackade det på rummet å se på fan vad vi fick!

fan room, rum 231 på Scandic Norrköping Norra 🙂

Eftersom vi bor på andra våning kan vi ha fönstret öppet också så det blir nog okej inatt.

Lilla sjuklingen har ätit i stort sett ingenting idag. Lyckades inte ens truga i henne lite glass… jag håller nu tummarna stenhårt för att hon kryar sig rejält tills imorrn så att den här resan kan bli bra för oss alla ♡

R o a d t r i p / d e l 2 ( k r i s t a l l b r ö l l o p / w a s p )
R o a d t r i p / d e l 4 ( f e l p l a n e r i n g )
2 comments Lägg till din
  1. Det finns ju en konstnär som gör vikta flaggstänger, men den där på bilden är nog inte av hans hand, snarare ett kopierat fuskbygge, eller ett ”naturlig” brott?

    Hoppas näst lillaste nosen kryas, föreslår besök på läkarmottagning , inte samma som jag varit på idag, mem det finns väl lokala?!

    Skärgårdstripp låter trevligt men kanske jobbigt med lång båtresa för Maali, Fjäderholmarna ligger nära och lär vara fint❣️

    1. Haha! Njäää, jag tror inte det var en installation eller konstnärligt grepp den där flaggstången… men jag kan ju ha fel 🙂

      Bidde ju läkarbesök i mobilen men ingen skärgårdstur alls 🙁 är glad att lilla nosen kryade sig såpass att hon 1) slapp medicin och 2) klarade hela lång arbetsdagen med inköp (fast hon var rejält trött på slutet och slumrade i en soffa). <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *