F l a g g s t å n g s g j u t n i n g

A b o r t r ä t t
P r e m i ä r h ö s t v a r d a g !

Bröllopspresenten till Johan och Malin var en flaggstång, komplett med gjutningsfest. Idag var det dags! Och trots frånfälle av några stycken blev det en rejäl uppslutning kring hålet som grävdes i gräsmattan och sen gjöts igen. Brudparet var glada för pressangen och gästerna både glada att gåvan uppskattades och att få träffas och umgås över ett hål och massa betong.

Foton från dagen som följer (och då har jag tagit bort dom ”bästa” av hänsyn till alla inblandade 😀

Mattias – en av fyra grävarbetare

Gjutningsarbete, ett imponerande samarbete mellan männen på bilden

Vi var många kockar i arbetet, men de flesta av oss var inte så fysiskt delaktiga 🙂

Allra hårdast arbetade den här gula metallprylen! Tombola is da shit änna!

Jag bistod också med lite hjälp, faktiskt, ryggskott till trots

Dammigt och grått, passade vädret perfekt

Upploppet…

…å finalen/iktigaste och mest påpassade delan i hela processen!

Ena hälften av flaggstångsägarna är med och ögonmåttar inför finala målsnöret!

Det blev en väldigt trevlig eftermiddag och tidig kväll i goda vänners/kollegors lag! Att få vara med ge bort en så komplett bröllopspresent är riktigt riktig skoj, och mottagarna var 1) glada, 2) oroliga att flaggstången är för lång (jag lugnade dom, den är perfekt i höjd och dessutom kan en flaggstång aldrig vara för hög – bara för låg!) och 3) perfekta värdar som höll kaffet varmt och gästerna/grävarna/gjutarna o-törstiga iom att de flytande resterna från bröllopet plockades fram! Vädret var stundtals optimalt, stundtals ganska kyligt. Typiskt september alltså. Å jag är säker på att uppåt halva gänget har rejäl träningsvärk imorn 😀


Granne med flaggstångsägarna går dom här sköna fyrbeningarna. I solnedgångsljus är det otroligt vackert irl men ruggigt svårt att fånga med mobillinsen:

Fyrbenta grannar i Yttre Åhs – i motljus

Enklare då att fånga den här nyfikna nosen i porträttläge när John lockade den till sig!

Härligt pigg och nyfiken, och sannolikt en unghäst?


Till nästa vecka är vi bjudna på flaggstångsresarfest, dagen efter den i paret nyblivne makens födelsedag! Eftersom vi inte hade möjlighet att stanna kvar ikväll – bokslut och inventering av hela butiken imorgon – så klirrade vi glatt barnvakt och la bubbelvinet på kylning!

A b o r t r ä t t
P r e m i ä r h ö s t v a r d a g !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *