V a l s p u r t s g r u b b e l

F ä r g m a t c h n i n g
B e ( d ) r ö v a d / F ö r v ä g r a d & F ö r t v i v l a d

Gjorde valkompassen inför riksdagsvalet häromveckan (publicerade resultatet här) och idag gjorde jag kompasser för kommunal- och landstingsvalen. Asså. Min ursprungliga tanke kring såna här hjälpmedel är att de är omöjliga att luta sig mot. Och efter att ha fått resultatet från landstingskompassen är den tanken cementerad! Inte känner jag mig direkt klokare nu liksom…

Förvirrande landstingskompass…


Men allvarligt då. Jag har bokstavligen ont i magen inför valresultatet ikväll. Är Sverige så brungult som jag befarar att det blivit… min gissning ligger ju på runt var fjärde röst på Sverigedemokraterna, men jag hoppas jag gissar för högt. Vallokalerna stänger kl åtta ikväll och vi kommer sitta klistrade i soffan hela kvällen. Ungefär en tredjedel har förtidsröstat har jag förstått så frågan är när vi har ett slutgiltigt resultat?

Såhär ser det ut i den senaste undersökningen enligt Novus:

Procentuell partifördelning i Novus valundersökning (första veckan i september)
Förväntad fördelning av riksdagens 349 stolar enligt senaste valundersökning

Till riksdagsvalet har jag bestämt mig, vilka partier det blir i de två andra kuverten vet jag inte riktigt än. Jag pluggar och läser hemsidor och försöker hitta rätt. Det jag vet är att jag röstar för jämlikhet, solidaritet, miljö och ansvar. Hjärtat sitter till vänster men hjärnan något till höger om mitten. Hellre behålla mer i egna plånboken än att betala högre skatter och sen fylla samma plånbok med bidrag. Om ett par timmar måste beslutet vara taget!

När bestämde du vad du skulle rösta på?

F ä r g m a t c h n i n g
B e ( d ) r ö v a d / F ö r v ä g r a d & F ö r t v i v l a d

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *