Halloween

Gästinhopp
Spöksovning!

Båda döttrarna har hittat sällskap till sina Bus eller Godis-rundor ikväll och kommer tigga i varsitt område. Lilla tjejen ska gå med två kompisar ganska nära hemma och äldsta dottern ska gå med en kompis uppe i Träslöv. Då pappan var ledig från jobbet fram till eftermiddagen fick han styra upp lite kring överlämning och så av lilla Milla, men dom fick inte fason på hennes smink så både åttaåringen och hennes osminkande far kom om butiken för att jag skulle kunna hjälpa med morrhåren!Milla ville vara en kanin, en inte ett dugg läskig sådan, och jag gjorde mitt bästa att fånga morrhår och nos trots avsaknad av teatersmink!

Stora tjejen har varit på höstlovs-teaterkollo på Teater Halland och skulle rodda sin sammanstråling på egen hand. Först var ursprungsplanen att promenera hem till kompisen där de skulle vara (cykel är praktiskt men vi har ingen krok på nya bilen och kan inte hämta hem henne då). Att gå tar ungefär en halvtimme och nästan-elvaåringen är rätt säker på vägen nu efter att ha cyklat den flera gånger. I ett infall, när Emmi ringde mig för att berätta att hon var hemma från kollot, föreslog jag att hon istället skulle ta bussen. Hon har aldrig nånsin åkt buss själv men har åkt några gånger med sin farmor och farfar och jag tänkte att nån gång måste ju vara den första? En dos pepp (en rejäl dos ska erkännas) och sen gick hon med på att det var en riktigt bra idé. Jag hjälpte henne leta fram tidtabellen. Bussen går varje kvart och från en hållplats jag faktiskt inte var säker på att hon kände till, men jag tänkte att om jag inte odlade det tvivlet i onödan så kanske det aldrig ens skulle få rot – och den tanken slog väl ut! Sagt och gjort. Tioåringen kontaktade kompisen, för att bli mött på rätt hållplats, och räknade själv ut när hon skulle behöva gå hemifrån. Ett litet bakslag bidde det när hon råkade missa den buss hon tänkt ta, men ett kort telefonsamtal till mamman på jobbet (som hade kund just då men kunde ringa upp strax efteråt) redde ut oron kring det och vips kunde jag en liten stund senare via hitta min iPhone se att kiddi befann sig på en gångbana nära kompisens hus. Rätt mallig mamma då faktiskt till en fem-i-elvaåring som fixade åka buss första gången alldeles själv utan mer planering än såhär!

Typiskt rätt bra Halloween i år alltså. Fastän vi inte fick en enda påringning trots att vi hade både utebelysning och ljus i pumporna på trappan. Och fastän jag inte fick en enda bild på Emmalis utklädnad, men jag är säker på att hon var läskig med sin mask och Hogwartsoutfit ❤

Ja just det ja. Det där med vilken dag en ska gå? Precis som med påskkärringarna finns det olika åsikter. I fallet påsk har jag alltid varit stenhård på skärtorsdag men har nu fått lätta upp mig och kan numera under protest acceptera påskafton, även om det självfallet är helt galet 😉 Nå. Halloween då. Jag är av åsikten att det är datumet från Irland och USA som gäller, dvs 31 oktober. En del tycker att firandet kan sammankopplas till vår svenska allhelgonahelg (”bus på fredag, ljus på lördag”) och egentligen har jag inget emot att liv och död och bus får samsas. Det viktigaste är att det inte gås några bus eller godis-rundor efter fredag direkt innan alla helgons dag. Fast pumporna… de kommer om jag känner vår familj rätt nog stå kvar hela helgen och ännu lite längre ändå kan jag tro :p Och jag är rätt säker på att de flesta vuxen-halloweenkalas kommer vara på lördag kväll?

Vilken dag tycker du är korrekt för läskiga spöken, utklädnad och godis-tiggeri?

Gästinhopp
Spöksovning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *