Vimpelknut

Färgoäkta
Gästinhopp

En flaggstång bör aldrig vara naken, resonerar vi, men när vimpeln snurrat ihop sig så till den milda grad att den gjort hårda knutar inte bara på sig själv – vilket det ju lätt blir i tiotal ungefär direkt i en så blåsig landsända som vår – utan också runt själva stången och därmed inte går att hissa ner, då blir det till att hala hela stången istället!

Dagsens projekt blev alltså ”demontera trasslig vimpel” och hela familjen involverades i mutterlossning, fällning, demontering av hopknuttrasslad vimpel, puts och polering av flaggstång inkl knopp samt slutligen resning och fastmuttrande av flaggstång:

Sannolikt rekord i trasslad vimpel!
Passade på att rengöra när vi nådde ända upp i toppen 🙂
Såhär matt var knoppen innan kidsens polering, väder och vind är tydligen inte gynnsamt för blänk :p
En flaggstång är väl ungefär detsamma som en segelbåtsmast i konstruktionen tänker jag?
En knut för mycket 😀 jag brukar snåla och knyta upp även de allra klurigaste knopar vimpeln gör på sig själv, men här ser t o m jag mig besegrad! Det blir till att hissa en ny.

Hela äventyret avlöpte enligt plan och då alla hedbertar var oväntat samarbetskompetenta klarade vi oss alla utan skador. Inte ens körsbärsträdet, som vuxit till sig rejält sen placering bestämdes och flaggstångsfästet grävdes ner, klarade sig utan minsta skråma! Enda missnöjet nu är ju att vi står utan vimplad stång i trädgården… men det får la bli väl?

Såhär såg det ut för några dagar sen – innan dagsens manuella halning:

Med en vacker piruett runt stången satt vimpeln fast som berget…


Solen har lyst från en ganska blå himmel idag och när Milla efter flaggstångsäventyret blev upphämtad av en kompis för lite Halloween-planering gick vi andra tre en promenad i det vackra kvällsvädret. Detta för att EmmaLi skulle känna sig säker på vägen när hon i fyra dagar framöver ska gå på Höstlovskollo på Teater Halland ihop med en kompis och behöver transportera sig själv dit och hem! Resultat av vägrekognoscering kändes fint och det blir spännande med kulturlov för fem-i-elvaåringen.

Eftersom det idag är första dagen med vintertid (eller normaltid som det tydligen heter) blev det skymning mycket tidigare än vanligt. Jag blev avsläppt på torget och skuttade upp på Asia Spa för en yogaklass. Lite strul med mitt autogiro vissade sig vara anledningen till att det hela tiden står ”kontakta personal” när jag scannar in mig. Lyckosamt idag då att jag var i god tid för nu kunde vi äntligen filura ut vad felet sannolikt beror på.

En go söndagsavslutning blev det med ett skutt i badkaret för yogamuskler jag tydligen inte längre har… att det kan gå så ”fort” att tappa ungefär allt en byggt upp under lång lång tid?

Färgoäkta
Gästinhopp
2 comments Lägg till din
  1. Hahaha vimpelknutarna ser ut ungefär som mina strumpbyxor ser ut ibland efter maskintvätt!
    Jag tycker det var ganska sniggt med vimpeln i en båge, men när ni nu gjort er besvär med städning och avknutning kan ni ju över vintern hissa ljusslinga i snirklar runt stången, så den ser ut som en väldigt smal minaret under Ramadan?

    Härligt att la familia fick en så fin samarbetsövning, och att lilltösen leker med kompisar och att stortösen ägnar sig åt kultur under lovet…. själv har jag inlett operation prova (ev) för små sommarkläder passande en 70åring!😉

    1. Jo det är rätt snyggt, men inte så bra för flaggstången att ha en vindfångare upptill i storm och höstrusk! Det där med ljusslinga har vi haft på fundering ett par år, får väl se hur det blir med det :p

      Ang familjeövning så japp, samarbete på hög nivå. Eller, på låg, eftersom vi fällde stången. Alternativet hissa upp lillasyster för att reda ut knutarna kändes onödigt i det här läget! Hoppas det gick bra med provningen? Nu är du ju på plats inför firandet iaf!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *