15/11 Regeringssaknad

14.11 Igenhämtning
Dagsens tips: Klädd för regn!

Sverige går som tåget just nu: avsaknad av styrande regering verkar vara kanon för kronkursen t ex. Fast så mycket annat vet jag inte är så bra. Jag är inte tillräckligt politiskt kunnig för att förstå hur jäkla svårt det kan vara att komma överens? Prestige? Jo. Men det är ju vuxna mänskor som har till jobb att styra och förhandla? Jag är besviken.

Något jag däremot inte är besviken på är Annie Lööfs ovilja att samarbeta med de båda på ytterkanten. För att helt icke-pk sammanfatta kanterna så är det ena ett parti som vill frånta individen ansvar och förstatliga privat ägande medan det andra vill reglera kvinnors och invandrares rätt i samhället. Nu när Annie får sonderingsuppdraget förstår jag att hon inte kommer ha en challe att lyckas bättre än varken Kristersson eller Löfvén, men jag är glad att hon iaf får chansen. För nu är det allvar. Nyval ligger i faggorna och det vill vi inte ha. Väl?

Det är ingen hemlighet att jag inte fick rösta i år. Det är heller ingen hemlighet att jag, OM jag fått rösta, lagt min riksdagsröst på C. Småföretagare, feminist och miljöfjant som jag är stämmer det partiet bäst. Framför allt är det ju miljöinriktningen i det högerliberala jag dras till. Men frågan är ju hur mycket höger som är kvar i partiet nu när Alliansen sannolikt är närmare ett slutgiltigt DÖ än de någonsin varit. Å japp, det där är ett citat jag kommit på alldeles av mig själv!

14.11 Igenhämtning
Dagsens tips: Klädd för regn!
4 comments Lägg till din
  1. Jag gillar verkligen Annie jag med! Blockpolitiken har spelat ut sin roll. Vi behöver fundera över hur vårt system fungerar och hur vi i framtiden ska kunna ha en fungerande regering när det inte finns några majoriteter.

    1. Ja, det är så mycket prestige och ovilja att samarbeta pga gammalt blockpolitiktänk. Att inte samarbeta med SD ser jag som självklart, detsamma gällande V, men att inte S och M kan komma överens, det är rätt pinsamt faktiskt. Lilla C och L sitter ju bara som förhandlingsledare.

      Det funkar ju lokalt och i Tyskland (hjälpligt) så varför ska det inte kunna fungera på riksnivå?

  2. Lyckas hon med sin idé att få med MP på alliansens sida så kanske vi dessutom kan få några riktigt bra miljöbeslut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *