22/11 Läxläsardagar

21/11 Semesterlöpning!
22/11 Thanksgiving

Det började ganska sent igår kväll. Spöregnet som gjorde allt blött och kallt och halt. Jag gjorde ett snyggt försök till split när jag i mitt envisa tilltag att skippa trapporna höll på att stå på rumpan på väg till vårt rum för att ta in handdukar och badkläder från altanen. Lyckligtvis höll jag rumpor, brallor, hud och annat i ett stycke och i ren förskräckelse klarade jag både skor och väska från att skrapas i backen också! Det borde ha varit en rätt snygg vurpa och räddning så jag är lite sur att ingen såg och kunde applådera :p

Nåt annat som började igår var tjejernas läxläsning som idag pga vädret fortsatte. Igår satt två små fina på altanen och hjälptes åt med EmmaLis engelskaläxa:

Milla hjälpte med storasysters parövning i engelska igår

Jag passade på att prova ena solsängen medan tjejerna gjorde läxor 🙂


Idag har Milla läst sina kapitel i läseboken och vi har gjort huvudräkningsuppgifter. Eller… jag kallade in experthjälp som assistans till mattetalen för jag tyckte synd om både åttaåringen och hennes mor när hon uppfodrande tittade på mig för att få veta om hon räknat rätt… miniräknare är väl inte godkänt för tvåans mattebok antar jag och min elvaåring är hursomhelst snabbare i huvudet än mig när det gäller både överslag och underslag (eller vad det nu heter).

När jag drog undan gardinen imorse var det omöjligt att skilja hav från himmel och det grå kändes ända in i märgen.

Grått utanför hotellrummet

Tur vi västkustmänskor är vana vid detta och blötan är hursomhelst varmare än den varit hemma vid samma tid. Poolområdet var öde när vi gick från frukosten och under taket vid scenen och baren var det fullt vid varje bord. Enbart vuxna dock. Vart alla barn tagit vägen vet jag inte men deras föräldrar var väl kloka nog att hålla dom undan från frustrationsfyllan och plastglaspimplande vuxna. Vädret har väl denna påverkan på ål änklos-hotell antar jag så av fler anledningar hoppas jag regnet drar snabbt förbi.

Blött vid poolen
Och blött i poolen (och bredvid poolen där öl- och sangria-konsumtionen startade tidigt idag)


Jojustdetja. Vi gjorde en god gärning igår. I några dagar har en stackars kackerlacka legat och kravlat omkring i ena trappan ner mot oss. Medelst en sked fick hen hjälp över muren och förhoppningsvis slipper den iaf bli mos? Imorse låg det däremot en försvarbar dos mosade kackerlackor som väl hamnat i vägen för fötter efter det blöta regnandet inatt och på förmiddagen. Jag har inget emot att dom skuttar omkring ute och hittills har dom klyftigt nog hållit sig borta från vårt rum. Fortsätt så tänker jag, så delar vi alla på livet i fredlig harmoni!

Räddningsaktion

Nu anas en blå himmel ut mot havet så jag ska samla ihop barnen för lunch. Anar att de under tiden jag suttit med datorn spenderat sin tid framför mobiler och Tik tok som äter upp en ohemult stor andel tid framför skärmarna just nu… men är det semester så är det 😀

21/11 Semesterlöpning!
22/11 Thanksgiving

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *