26/11 Sista dagen

24/11 Avslutning
28/11 Inköpsresedag

Nu är vi hemma i vardagen och då är det nästan svårt att förstå att det bara var igår vi lämnade det värmen på Gran Canaria!

Efter frukost sa barnen hejdå till sin spelhåla där de spenderat en del kvällar och till exempel vunnit hundratusen små studsbollar och annat käckt :p

Inga pengar i spelen den här gången 🙂
Verkligt schysst utsikt från spelrummet bredvid baren vid poolen.


Vår chaufför hämtade upp före utsatt tid och vi var i god tid på flygplatsen. Rätt bra med tanke på att vi sen stod i evigheter i kö för att få lämna väskorna. Vi hade som vanligt redan checkat in men det gjorde ingen skillnad i tidsåtgång. Det var lika lång kö i alla tre varianterna: SAS Plus, redan-incheckade och vanlig ekonomiklass. Änna märkligt tycker jag? Vi hade iofs ingen brådska, men det är klart att det är segt att stå 40 minuter i kö – med max åtta sällskap framför oss? Ännu värre var det i Plus-kön där dom fick stå å vänta ännu längre. T o m charterflygen går ju kvickare än sådär?! 🙁

Väl uppe i luften försökte vi få lite vila. Jag lyssnade på min ljudbok och tjejerna gjorde slut på batterierna i sina mobiler. Jag lyckades sno till mig lite sömn men jag tror inte dom små sov en enda minut. Vi hade en dag-flight iofs, men det var ju skoldag dan efter och vi skulle inte vara hemma i våra sängar förrän efter midnatt… menmen. Det går inte att tvinga någon att vila som inte vill!

Hejdå Gran Canaria för den här gången!
Las Palmas och Teide från luften
Vi flyger fram över norra Europa och mörkret börjar lägga sig. Vi åker i ett gammalt slitet SAS-plan, här finns varken usb-laddning eller skärm i stolsryggen framför, knappt ens en förvaringsficka större än ett A4. Det värsta är väl att dom här gamla flygplanen är så ofräscha… och inte lika miljösnåla som dom nyare maskinerna?


Ett ganska snabbt och smidigt byte i Köpenhamn – Milla facetime:ade med sin pappa nästan hela väntetiden och dansade omkring vid gaten – och sen väntade sista timmen innan vi kunde hämta ut våra väskor på Landvetter. EmmaLi och Milla fick varsin liten elefantfladdermus (vad ÄR det för djur egentligen!) när vi klev ombord och en så liten rar gest gjorde så många glada! – tjejerna och jag blev glada och då blev den som gav dom gossedjuren glada och då log hela första raden som såg hur glada mina barn blev! Ett fint avslut på resan verkligen:

Ett elefantfladdermusgossedjur!

Väl hemma i Sverige var det sviiinkallt och mörkt och sent men Milla tjöt förtjust av glädje: ”SNÖÖÖ!!!” och tja… nåt vitt låg det ju på marken 😀

Milla kallar det snö, jag kallar det markfrost :p


Nu är vi åter i vardagen. Idag har hela familjen varit och provat ut nya glas hos optikern, och två av oss har lånat hem bågar för påseende. Jag behöver lite mer hjälp pga den optiska åldern, och Mattias behöver sina första light-progressiva pga densamma. Jag fick också en förklaring på varför mina ögon rinner så förgjordat – särskilt när det är kallt: tyvärr kommer jag inte ihåg diagnosen men vet att det finns ögondroppar som kan hjälpa, eller så ska jag äta mer fet fisk. Fisken ligger bättre till än ögondropparna där! Och näpp, det där med att skaffa linser för att kunna läsa böcker i solstolen… det kommer inte funka med mina torra ögon tydligen. Får sätta slipade mörka glas i en båge istället och så är det problemet löst.


Gött att se tillbaka på en härlig vecka med sol när novembermörkret sänkt sig utanför. Nu ser vi fram emot en december med rolig handel och härliga kunder!

Morgonljus över bukten och altanen utanför vårt rum: #6105 på Puerto Azul!
24/11 Avslutning
28/11 Inköpsresedag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *