28/11 Inköpsresedag

26/11 Sista dagen
Glasögongrubbel!

Ett av våra varumärken i butiken har ett helt eget beställningsfönster. De flesta andra har inköp i samma perioder och då kan vi samköra flera leverantörer under samma inköpsresa, vilket såklart underlättar på många vis. Att lägga en hel dag för att åka till Stockholm för två timmars jobb är rätt tjurigt, men… det är bara att gilla läget!

Krispig morgon på järnvägsstationen som om 7 år ligger nergrävd några hundra meter norrut.


Vi fick ju massa tid tillsammans på tåget Mattias och jag och tro det eller ej tågen gick nästan helt enligt tidtabell! Anslutningen i Göteborg inväntade vårt sena tåg från norr på kvällen och de minutrarna vi sen fick stå och vänta på att de skulle få fason på signalfelet ut från Göteborg C lyckade föraren faktiskt nästan köra in. Tio minuter sena blev vi till slut bara allt som allt, och det känns som ett godkänt resultat med tanke på hur det kunde varit om vi missat anslutningen i Gbg.

En alldeles strålande dag var det tydligen utanför fönstren och jag lyckades fånga lite frost vid sjön Aspen utanför Lerum:

Frost på solbelysta trädkronor…
…och dimma över sjön Aspen vid Lerum.


Väl framme i Stockholm var vädret också vackert,

Huvudstaden välkomnar med lågt stående sol fastän klockan är strax efter lunch
En stolpe hindrade mitt försök att fånga ett Stadshus :p
Men jag gav mig inte! 😀

och vi fick en kvarts frisk luft under promenaden till Emporio Armanis lokaler på Kungsholmen.

Koncentrerat inköp i strumplästen – så blir det när vinterskorna är för varma för inomhusklimat!


I höst dyker de inköpta nyheterna upp från Italien. Det blir fina tröjor, tishor, en jacka och kostymer samt jeans och lite accessoarer för kunderna att välja bland. Det är ett klurigt men spännande och lite nervöst jobb att försöka gissa vad kunderna vill ha, men som alltid utgår vi från både egen och andras smak för att försöka få en bra mix i butiken. Lyxen att helt själv få välja vad vi ska sälja är fördelen jämfört med att vara ansluten till en kedja eller franschise. Nackdelen är ju då att vi själva får ta smällen om vi köper fel 😀 men… vi försöker hålla oddsen för smällarna så låga som möjligt! Och i över sjuttio år har det ju funkat bra, varav de senaste tjugo med Mattias i båten.

26/11 Sista dagen
Glasögongrubbel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *